Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 17

Premjeras Andrius Kubilius vyks į Izraelį gerinti dvišalių santykių ir medžioti investicijų

Premjeras Andrius Kubilius savaitgalį su oficialiu vizitu vyks į Izraelį, kur ketina gerinti dvišalius santykius ir medžioti investicijas į aukštųjų technologijų sektorių.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Numatyti Lietuvos Vyriausybės vadovo susitikimai su prezidentu Shimonu Peresu, ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, Kneseto pirmininku Reuvenu Rivlinu, Kneseto parlamentinės opocizijos lydere Tzipi Livni, Izraelio banko valdytoju Stanley Fischeriu, Izraelio pramonės ir prekybos ministru, žvalgybos ir atominės energetikos ministru, kitais oficialiais asmenimis, pranešė ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Anot pranešimo, vienas iš svarbiausių vizito tikslų – dvišalių santykių gerinimas. Anot jo, taip pat siekiama artimiau susipažinti su Vidurio Rytų regiono ir Izraelio saugumo situacija.

„Mūsų atspirties taškas – bendras lietuvių ir litvakų paveldas ir istorija, kurioje buvo ir tragedija, ir šimtmečiai vaisingo, abi puses praturtinančio bendradarbiavimo. Antras tikslas – artimiau susipažinti su Vidurio Rytų regiono ir Izraelio saugumo situacija. Svarbu, kad karinę misiją Afganistane išlaikanti Lietuva, nors ir kukliai, dalyvauja regiono saugumo problemų sprendime“, – pranešime cituojamas premjeras.

Trečias vizito tikslas, anot pranešimo, yra investicijų į aukštųjų technologijų sektorių medžioklė.

Suplanuota keletas susitikimų ir diskusijų su Izraelio verslo organizacijų, aukštųjų technologijų ir investicinių kompanijų vadovais. Premjero vadovaujama delegacija lankysis modernioje elektromobilius kuriančioje ir gaminančioje bendrovėje „Better place“.

Per vizitą ketinama pasirašyti Lietuvos ir Izraelio vyriausybių susitarimą dėl dvišalio privataus sektoriaus bendradarbiavimo pramoninių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje.

A.Kubilius taip pat skaitys paskaitą Izraelio akademinei bendruomenei apie Lietuvos strateginę viziją „Lietuva 2030“, dalyvaus parodos „Dvasinis žydų pasipriešinimas. Vilniaus geto afišos“ atidarymo ceremonijoje, iškilmingai įteiks rašytojui Icchokui Merui šių metų Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Numatyti susitikimai su Izraelio Vilniaus ir Vilnijos žydų bendruomenės nariais, Lietuvos garbės konsulais Izraelyje, Romos katalikų bažnyčios Šventojoje žemėje vadovu – Lotynų patriarchu Fouadu Twalu, kelionė į Jeruzalę.

Premjeras A.Kubilius ir jo vadovaujama delegacija vizitą Izraelyje baigs ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius