Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03

Premjeras apie Lietuvos narystę EBPO: tai prilygsta įstojimui į Europos Sąjungą

Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujama delegacija trečiadienį išvyko į Paryžių pradėti derybas dėl Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO). Premjeras ketina susitikti su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Lietuvos Vyriausybės vardu su EBPO pasirašys susitarimą dėl organizacijai suteikiamų privilegijų, imunitetų ir lengvatų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A. Butkevičiaus teigimu, narystė šiuo metu 34-rias  šalis vienijančioje organizacijoje savo svarba prilygtų euro įvedimui ir įstojimui į Europos Sąjungą.

„Aš manau, tai būtų dar vienas laimėjimas Lietuvai, dar vienas didelis šalies žingsnis, kaip ir pabrėžiame tarptautinėse organizacijose, prilygstantis, manau, euro įvedimui ar įstojimui į Europos Sąjungą. Tai yra tikrai reikšminga organizacija, savotiškas klubas valstybių, kurios yra įgijusios pasitikėjimą tiek kalbant apie tų šalių ekonominę plėtrą, tiek apie socialinę padėtį. Ir toms šalims, kurios yra šiame klube, leidžiama pigiau skolintis“, – LRT Radijui antradienį sakė premjeras.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Lietuvos Vyriausybės vardu su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija pasirašys susitarimą dėl organizacijai suteikiamų privilegijų, imunitetų ir lengvatų. Pasak Užsienio reikalų ministerijos, oficialiai apie derybų pradžią organizacija  ketinama paskelbti ketvirtadienį. Diplomatų teigimu, stojimo procesas gali užtrukti iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius