Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 11

Premjeras balsavimą dėl biudžeto vadina „paskutiniu konservatorių mūšiu“ ir sako, kad dėl jų kreipėsi į spec. tarnybas

Saulius Skvernelis patvirtino, kad tvirtinamame biudžete atsiras papildomų lėšų ikimokyklinių klasių mokytojams ir kultūros darbuotojams. Jų algos turėtų augti 10 procentų.
Eugenijus Jovaiša ir Saulius Skvernelis
Eugenijus Jovaiša ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paklaustas apie kalbas, kad Aplinkos ministro postas galėtų atitekti socialdarbiečių frakcijos lyderiui Andriui Palioniui, S.Skvernelis nesutiko komentuoti, teigdamas, kad tai ne šios dienos klausimas.

„Nekomentuoju tiesiog. Įvardinsiu pavardes, kai jos bus suderintos“, – aiškino premjeras. „Dėl ministrų kandidatūrų jokių komentarų nebus“, – griežtai klausimą nukirto S.Skvernelis.

A.Palionio kandidatūros nekomentavo ir LVŽS frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis patvirtino, kad kalbos dėl galimos koalicijos su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga kol kas nevyksta.

Biudžete žada daugiau pinigų ikimokyklinio ugdymo mokytojams ir kultūros darbuotojams

S.Skvernelio teigimu, Justo Džiugelio siūlymas atidėti biudžeto svarstymą dar savaitei yra „žingsnis prieš visus dirbančius žmones, prieš tų žmonių pajamų didinimą“.

„Tame tarpe ir neįgaliųjų... Kas labai gaila“, – teigė S.Skvernelis. Konservatorių pasipriešinimą biudžeto priėmimui jis pavadino „paskutiniu mūšiu“.

„Be abejo. Tai paskutinis jų mūšis. Jie neš destrukciją ir darys viską, kad tos destrukcijos būtų daugiau“, – teigė S.Skvernelis.

Jis žadėjo, kad biudžete bus pakeitimų, kuriuos teiks atskiri Seimo nariai. Jie bus susiję su ikimokyklinio ugdymo specialistų ir kultūros darbuotojų algų kėlimu nuo kitų metų pirmosios dienos.

Dėl konservatorių kreipėsi į specialiąsias tarnybas

„Laikausi kiekvieno savo žodžio ir nuo jo neatsitraukiu“, – sakė premjeras, paklaustas, ar vis dar mano, jog konservatoriai veikia kartu su Kremliumi.

Jo teigimu, jis kreipėsi į specialiąsias tarnybas, tačiau konkrečios tarnybos neatskleidė. „Tas ir padaryta yra“, – tikino S.Skvernelis. Jis ragino pasiimti kriminaline žvalgyba užsiimančių tarnybų sąrašą ir ten susirasti, į ką kreiptasi.

„Kreipiausi tada, kai maniau, kad yra reikalinga kreiptis“, – atšovė premjeras, paklaustas, kada tai buvo. „Aš atsakiau jau“, – paklaustas apie konkrečią dieną pridūrė jis.

„Tai yra slaptas raštas“, – paprašytas pakomentuoti turinį aiškino S.Skvernelis.

R.Karbauskis teigė, kad informacijos apie Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ryšius su Kremliumi jis neturi.

„Kad jie dirba labai dažnai taip, kaip būtų naudinga kitoms valstybėms, tai atrodo, bet ar su Kremliumi, aš nežinau“, – gūžčiojo pečiais LVŽS lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius