-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 31

Premjeras: Baltijos atominės elektrinės statybos vėlavimą lemia neaiški projekto logika

Rusijos sprendimas atidėti Baltijos atominės elektrinės Kaliningrade naudojimo pradžią gali būti nulemtas neaiškios projekto įgyvendinimo logikos, teigia ministras pirmininkas Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Baltijos atominė elektrinė, ką aš ne vieną kartą esu sakęs, iš tiesų yra projektas, kurio ekonominė logika yra sunkiau suprantama, nes rinkų pagamintai toje elektrinėje elektrai parduoti nelabai kol kas matosi, ir šio projekto vystytojai negali nedviprasmiškai paaiškinti. Galbūt tai ir yra priežastis, kodėl šio projekto įgyvendinimo datos vis nusikelia“, – antradienį Lietuvos radijui sakė premjeras.

Pirmadienį Kaliningrado gubernatoriaus Nikolajaus Cukanovo atstovas pareiškė, kad Baltijos atominė elektrinė bus pradėta eksploatuoti 2017 metais, o ne 2016 metais, kaip planuota iš pradžių. Skelbta, kad į Baltijos AE statybą bus investuota maždaug 5 mlrd. eurų.

Lietuvos ministras pirmininkas pažymėjo, kad šiuo metu Lietuvai yra svarbiausia ne Kaliningrado elektrinė, o Visagino atominės elektrinės ateitis.

„Pirmas dalykas – mums žymiai svarbiau yra Visagino atominės elektrinės perspektyva ir mes nuosekliai įgyvendiname savo projektą. Ir kaip tik artimiausios kelios savaitės, mėnesiai bus labai svarbūs, derinant labai svarbius susitarimus tiek su strateginiu investuotoju, tiek su regioniniais partneriais“, – tvirtino A.Kubilius.

Neoficialiomis BNS žiniomis, parafuoti Vyriausybės ir Japonijos koncerno „Hitachi“ koncesijos sutartį planuojama vasario viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius