Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 02

Premjeras: Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės nepilnametė dukra tapo viešo gyvenimo dalimi, pamirštant apie tolesnį mergaitės likimą

Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės nepilnametė dukra tapo viešo gyvenimo dalimi, pamirštant apie tolesnį mergaitės likimą, teigia premjeras Andrius Kubilius. Jis ragina ne viešoje vietoje ieškoti būdų, kaip padėti mergaitei.
L.Stankūnaitė atvyko susitikti su dukra
L.Stankūnaitė. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Mergaitė bus tampoma iš vienos pusės į kitą iki begalybės ir mergaitė dėl to, kad kažkuri pusė yra teisesnė. Raginčiau atsisakyti tų viešų bandymų įrodyti vieni kitiems, kurie yra teisūs, o pagalvoti, rasti būdą, tiktai ne viešoje erdvėje, kaip padėti tai mergaitei“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Lietuva tiesiogiai“ tvirtino premjeras Andrius Kubilius komentuodamas D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters istoriją.

Anot A.Kubiliaus, „visiems reikėtų susimąstyti ir suvokti, kad esminis dalykas yra pati mergaitė – kaip ji gyvena ir jaučiasi draskoma vienos pusės, kitos pusės, partijų kūrimo, susirinkusios minios ir kitų“.

„Man atrodo kad mergaitė yra užmirštama, ji tapo viešo gyvenimo dalimi ir visiškai nesvarbu, kaip ji gyvens po to – po keliolikos metų, kokie bus jos santykiai su motina, su visa šeima. Aš galvočiau, kad šiais metais visiems nusiraminus reikėtų galvoti tik apie mergaitę“, – svarstė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, tokios istorijos, kaip rodo Lietuvos ir kitų šalių patirtis, būna labai skausmingos ir unikalios.

„Jų neaprašysi kažkokiais kodeksais, reglamentais ir jos labai sudėtingai sprendžiamos. Gal trūksta supratimo, nes akivaizdu, jog sakant, kad tie yra teisūs, tie neteisūs, kad viskas yra juoda arba balta, kažin, ar problema išsprendžiama pačiu tinkamiausiu būdu“, – sakė A.Kubilius.

Premjeras teigė, jog teismų sprendimai turi būti vykdomi, tačiau galvojant pirmiausia apie mergaitę.

„Teismų sprendimai turi būti vykdomi, bet pasakysiu banalią frazę, pasikartosiu – pagalvokim visi nusiraminę apie pačią mergaitę ir pagalvokim ne žiūrėdami į reglamentus ir įstatymus, o ką galime padaryti šioje istorijoje, kur ir viena ir kita pusė gali turėti šimtus argumentų, kad jie teisūs, o kita pusė neteisi“, – kalbėjo A.Kubilius.

Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas iki gruodžio 30 dienos perduoti mergaitę motinai L.Stankūnaitei liko neįvykdytas. Toliau bus imamasi veiksmų, numatytų Civilinio kodekso normose.

Mergaitės globėja Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė pareikalavo nušalinti teismo sprendimą turėjusią vykdyti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Lietuvos apeliacinis teismas klausimą dėl antstolės S.Vaicekauskienės nušalinimo perdavė nagrinėti Kėdainių rajono apylinkės teismui. Gruodžio 30 dieną antstolė atsisakė nusišalinti nuo vykdomosios bylos.

Kėdainių teismas pernai gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas, o byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius