Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 02

Premjeras gina K.Trečioką – yra dažniau už R.Malinauską jam skambinančių merų

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad nepritaria raginimams atsistatydinti aplinkos ministrui „tvarkiečiui“ Kęstučiui Trečiokui, kurį trauktis dėl paviešintų pokalbių su Druskininkų meru socialdemokratu Ričardu Malinausku ragina opozicija.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kartu jis sako, kad jo paties paviešinti pokalbiai su R.Malinausku yra ne apie vadinamąjį Vijūnėlės dvarą.

Paklaustas, ar ragins patį R.Malinauską trauktis, kuris, kaip matyti iš paviešintų pokalbių, ragino laužyti Vyriausybės nutarimų derinimo procedūras, premjeras sakė: „Gali kas ką nori laužyti, gali kas ko nori prašyti, bet procedūros visą laiką yra išlaikomos.“

A.Butkevičius trečiadienį žurnalistams aiškino sulaukiantis daugelio merų skambučių ir pabrėžė, kad paviešintas pokalbis su R.Malinausku – ne apie vadinamąjį Vijūnėlės dvarą.

„Labai nustebino tai, kad šitame pokalbyje su R.Malinausku lyg kalbėta apie Vijūnėlės dvarą.

Jei, paprastai pasakius, jūs „prasigūglinsite“ tam tikru laikotarpiu, ką Butkevičius yra kalbėjęs apie šitą pastatą – nuo pat pirmos dienos, kada atvyko į „SPA Vilnius Druskininkai“ sanatoriją savaitgaliui, gavau informaciją, kad yra toks statomas objektas ir aš jį įvertinau jau tuo metu neigiamai. Ponas R.Malinauskas žinojo, kad į Butkevičių kreiptis dėl to objekto nėra tikslo, nes niekada nebus iš jo pritarimo“, – aiškino jis.

Paprašytas paaiškinti, apie ką kalbama su R.Malinausku, premjeras sakė, kad apie „jokį objektą“.

Paprašytas paaiškinti, apie ką kalbama su R.Malinausku, premjeras sakė, kad apie „jokį objektą“.

„Ten nėra apie objektą, nėra apie jokį objektą parašyta, ten kalbėta apie kurortinius miestus ir jisai kalbėjo kaip Savivaldybių asociacijos atstovas.

Jeigu jūs norite sužinoti, buvo netgi kalbama su, pavyzdžiui, Palangos meru, buvo kalbama su Birštono meru, buvo kalbama ir su kitais merais (...). Aš su daugeliu merų esu kalbėjęs, kurie prašo, kad būtų greičiau paruošti Vyriausybės nutarimai ir jie būtų įtraukti į darbotvarkę“, – sakė premjeras.

Jo teigimu, 2014 ir 2015 metais jam dažniausiai skambino Palangos miesto meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus.

„R.Malinauskas man skambino labai retai“, – sakė A.Butkevičius.

Paklaustas, ar ragins atsistatydinti K.Trečioką, jis sakė: „Neraginu, nes aš esu ne tik ministras pirmininkas, bet žmogus, ir žinau, kad čia yra sukurtas spektaklis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius