Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 29

Premjeras: GPM Vilniui, Kaunui ir Neringai mažėja dėl pasikeitusios metodikos

Mažesnės gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalys Vilniaus, Kauno ir Neringos savivaldybėms kitų metų biudžete numatytos po Konstitucinio Teismo išaiškinimo Vyriausybei pakeitus savivaldybių pajamų skaičiavimo metodiką, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.
Vilniaus panorama
Vilniaus panorama / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Noriu pasakyti, kad pasikeičia visiškai savivaldybių biudžetų tiek pajamų, tiek išlaidų planavimas, arba keičiasi visa skaičiavimo metodika ir principai po Konstitucinio Teismo sprendimo. Noriu pasakyti, kad nei Vilniui, nei Kaunui, nei Neringai bendri asignavimai nemažės ateinančiais metais, lyginant su šiais metais, o didės“, – antradienį interviu LRT radijui sakė premjeras.

Anot jo, po Konstitucinio Teismo išaiškinimo Finansų ministerija nuo kitų metų pakeitė savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodiką.

„Tokios savivaldybės kaip Vilnius, Kaunas ir Neringa buvo vadinamos donorės ir joms nebuvo galima prognozuoti kitų lėšų, kurios yra planuojamos skaičiuojant vietinių kelių ir gatvių ilgius, savivaldybių teritorijų plotus, pensinio amžiaus gyventojų skaičių, ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus gyventojų skaičių ir kitus rodiklius. O dabar šitos donorės savivaldybės papuola į bendrą savivaldybių sąrašą ir taip pat gaus lėšas vadinamiems išlaidų struktūrų skirtumams išlyginti“, – aiškino A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius