Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 20

Premjeras: Holokaustą išgyvenusiųjų ir jų artimųjų skausmas yra ir Lietuvos žmonių skausmas

Penktadienį Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius priėmė ir pasveikino Lietuvoje besilankančius „Gyvųjų maršo“ dalyvius – holokaustą išgyvenusius litvakus, jų artimuosius ir Lietuvos žydų bendruomenės atstovus.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Holokaustą išgyvenusiųjų ir jų artimųjų skausmas yra ir Lietuvos žmonių skausmas. Holokaustas, sunaikinęs litvakų kultūrą ir istoriją, nuskurdino ir visos Lietuvos kultūrą, todėl mūsų Vyriausybė siekia išsaugoti litvakų kultūros palikimą Lietuvoje,“ – susitikimo metu kalbėjo A. Kubilius. Premjeras taip pat pabrėžė, kad  Lietuva nuo nepriklausomybės atkūrimo pradžios vykdo nuoseklią politiką, kuria siekiama atkurti istorinį teisingumą ir sugrąžinti litvakų prarastą nuosavybę.

Praėjusiais metais Seime buvo priimtas Geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymas. Šių metų balandžio 4 dieną Vyriausybė paskyrė fondą, disponuosiantį kompensacijomis už Lietuvos žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą.

„Gyvųjų maršas“ – tai Izraelio, Vilniaus ir Vilnijos žydų bendruomenės narių, išgyvenusių holokaustą, ir jų vaikų kelionės į Lietuvą programa. Ketvirtą kartą rengiamoje viešnagėje po Lietuvą šiemet dalyvauja 40 asmenų delegacija iš Izraelio. Kelionės Lietuvoje metu jie aplankys žydų tautai brangias bei holokausto atminimą įamžinančias memorialines vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius