Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 06

Premjeras Kubilius: partijų finansavimą turėtų prižiūrėti teisėsaugos institucijos

Partijų finansavimą turėtų prižiūrėti teisėsaugos institucijos, teigia premjeras Andrius Kubilius. Jo nuomone, šią funkciją galėtų atlikti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Tokią poziciją ministras pirmininkas išsakė šeštadienį. Pasak A.Kubiliaus, partijų finansavimo problemas išryškino Europos Sąjungos atlikta partijų finansavimo studija.

„Pati svarbiausia problema yra ne ta, kad pati tvarka nėra pakankamai gera. Problema ta, kad nėra efektyviai veikiančios institucijos, kuri tokią tvarką prižiūrėtų“, – tvirtino A.Kubilius.

Jo nuomone, finansavimo tvarkos priežiūra turėtų užsiimti teisėsaugos institucijos.

„Aš atsimenu, kaip iš karto po rinkimų raginau STT ir Valstybės saugumo departamentą, kitas teisėsaugos institucijas apsispręsti, kuri iš jų prisiimtų šią atsakomybę. Tai tuo metu visi labai gąsdinosi, labai bijojo tokios atsakomybės, bet dabar kaip tik su ES ekspertų parama, aš manau, kad mes tikrai turėsime ne Vyriausiąją rinkimų komisiją, tokią pakankamai palaidą ir nepakankamai efektyvią, bet turėsime vieną ar kitą teisėsaugos instituciją. Aš tikiu, kad tai turėtų būti STT, jos padalinys“, – tvirtino premjeras. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius