Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26

Premjeras: Lietuvoje bendrasis ugdymas orientuotas į vidutinius rezultatus

Premjeras Algirdas Butkevičius ragina daugiau dėmesio skirti gabių ir talentingų vaikų paieškai bei juos toliau ugdyti.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Deja, tarptautiniai mokymosi pasiekimų tyrimai rodo, kad Lietuvoje jis (bendrasis ugdymas – BNS) orientuotas į vidutinius rezultatus. Tuo metu palyginti mažai mokinių pasiekia aukštus mokymosi rezultatus“, – antradienį kasmetinėje savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjų konferencijoje sakė premjeras.

Jo teigimu, žemas pagrindinių kompetencijų – skaitymo, matematikos ir gamtos mokslų gebėjimų – lygis išlieka viena svarbiausių Lietuvos bendrojo ugdymo problemų.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, A.Butkevičius pažymėjo, jog būtina kuo greičiau parengti vaikų poreikiams labiau pritaikyto mokymo stiprinimo planą, daugiau dėmesio skirti gabių ir talentingų vaikų paieškai bei jų tolesniam ugdymui.

„Neatidėliokime diegdami pažadėtą darnią mokinių pasiekimų vertinimo sistemą, paremtą ne tik egzaminais, bet ir kitais mokinių pasiekimų patikrinimo būdais“, – sakė premjeras ir paragino ugdymo turinį vis labiau sieti su gyvenimo praktika.

Vyriausybės pranešime teigiama, kad šiemet Lietuvos mokyklos sulauks apie 343 tūkst. moksleivių, iš kurių – 27 tūkst. pirmokų bei 30,5 tūkst. abiturientų.

„Nors pastaraisiais metais mažėja moksleivių, optimizmo suteikia pirmokai. Į pirmąją klasę jų susirinks tūkstančiu daugiau nei pernai“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius