-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Premjeras: mesdami maistą į konteinerį pagalvokime apie jo svarbą skurstantiesiems

Penktadienį Saulius Skvernelis Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje susitiko su būriu „Maisto banko“ savanorių. Premjeras jiems įteikė kraitelę ilgai negendančių maisto produktų ir išlydėjo juos į jau 23-ią kartą šalyje vyksiančią maisto rinkimo akciją, skirtą padėti nepriteklių patiriantiems gyventojams, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
„Maisto banko“ akcijos savanorių išlydėtuvės
„Maisto banko“ akcijos savanorių išlydėtuvės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu visiems padėkoti, kurie prisidedate prie šios prasmingos akcijos. Ne pirmus metus sutinku savanorius, dirbančius parduotuvėse. Matant jų aktyvumą, negaliu nenupirkti maisto ir jo nepaaukoti. Aš džiaugiuosi, kad Lietuvos žmonės solidarizuojasi su šia akcija, jų aukojimo mastą rodo įspūdingi skaičiai.

Jūsų, kaip jaunų žmonių, buvimas čia yra prasmingas tuo, kad augate kaip pilietinė visuomenė. Be to, tai yra ir paskata kiekvienam mokytis ir dirbti ateityje dėl bendro tikslo – kad mūsų valstybė nebūtų lyginama su skurstančiomis šalimis“, – linkėdamas sėkmingo akcijos starto ir gerų rezultatų kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras pažymėjo, kad kol kas šalyje pragyvenimo lygio atotrūkis neleidžia žmonėms gyventi oriai, todėl socialinio saugumo užtikrinimas yra gyvybiškai būtinas. Pasak Ministro Pirmininko, aukščiausi valstybės tarnautojai, pareigūnai turėtų prisidėti prie tokių akcijų ne dėkodami, palaimindami ar jas globodami, bet padarydami viską, kad pagalbą teikiančių akcijų Lietuvai nebereikėtų.

„Mano ir, tikiuosi, visos Vyriausybės troškimas yra, kad kiekvienas žmogus galėtų be paramos ar išmaldos oriai pragyventi. Nežinau, ar tai įmanoma misija, tačiau reikia tuo šventai tikėti ir imtis veiksmų. Vyriausybė yra atsakinga, kad skurdo šalyje nebūtų. Tai yra mūsų atsakomybė ir pagrindinis darbas“, – teigė jis.

Premjeras, kviesdamas žmones prisidėti prie akcijos, ragino visuomenę atsakingiau žvelgti į maisto vartojimą. „Lietuvoje yra nemažai gyventojų, kurie gali sau leisti įpirkti daug maisto. Pagalvokime, kiek mes jo nesuvartoję išmetame. Galvokime, ką darome, ir mesdami maistą į konteinerį, prisiminkime, kad jis galėjo būti paaukotas tiems, kuriems to labiausiai reikia“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Dukart per metus vykstančios akcijos „Maisto bankas“ metu savanoriai pirkėjus kviečia nepasiturintiesiems aukoti ilgai negendančius maisto produktus – makaronus, kruopas, miltus, aliejų, konservus, cukrų, sausus pusryčius, arbatą, uogienę ir kt.

Pernai rudenį vykusios akcijos metu geradariai paaukojo 394 tūkst. vnt. maisto produktų už 371 tūkst. eurų. Ši parama maistu pasiekia 53 tūkst. vargingai gyvenančių asmenų.

Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks dvi dienas – balandžio 7-8 d. didžiosiose šalies parduotuvėse.

Tyrimų duomenimis, „Maisto banko“ akcijose yra aukoję trečdalis šalies gyventojų. Kaskart užregistruojama apie 130 tūkst. aukų, vidutiniškai maisto skiriama už 3 eurus.

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ savo veiklą pradėjo 2001 metais. Šios akcijos savanoriai kasdien 74 miestuose ir miesteliuose iš parduotuvių bei sandėlių surenka atliekamus maisto produktus ir juos perduoda nepasiturinčiais besirūpinančioms socialinėms organizacijoms.

Akcijų metu talkina 8,4 tūkst. savanorių – moksleivių, nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių aktyvistų, socialiai atsakingų bendrovių darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius