-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 11

Premjeras: mokyklų vadovų kadencijos reikalingos, diskusijos vyksta dėl įsigaliojimo tvarkos

Valdantieji palaiko prezidentės iniciatyvą įvesti kadencijas mokyklų vadovams, diskusijos vyksta dėl siūlymų, kokias vadovams numatyti socialines garantijas, kokiu grafiku turėtų būti pereinama prie kadencijų sistemos, sako premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikrai yra bendra pozicija, kad kadencijos reikalingos, kalbėdami apie mokyklų vadovus mes suvokiame, kad tai visų pirma yra vadovas, administratorius, lyderis, ir (nereikia) sakyti, kad jis turi dirti penkias–šešias kadencijas, nors jis ir labai gerai dirba. Bendra praktika 5+5 metai, manau, visur pasiteisino. Reikalingi pokyčiai, šitą poziciją turime išlaikyti tvirtai, kad nebūtų begalinis neribotas skaičius, ir prie to linkstama“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos frakcijos antradienį aptarė prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisas, kurios mokyklų vadovams įvestų penkerių metų kadencijas ir jas apribotų iki dviejų.

„Viskam pritarta, bet diskusijose ieškoma, kaip subalansuoti, išlaikyti kadencijų būtinumą ir tam tikras socialines garantijas. Svarbu nustatyti patį įsigaliojimo mechanizmą, kad būtų socialiai apsaugotos garantijos tų žmonių, kurie šiandien darbuojasi. Turime žiūrėti į priekį, numatyti grafiką, kaip tas pasikeitimas turi vykti, nes jei pasikeitimas įvyks vienu metu, mes galime turėti, kad vienu metu 80 proc. mokyklų neturės vadovų“, – kalbėjo premjeras.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė teigė, kad svarstant kadencijų įvedimą laiko perspektyvoje aptartas ir siūlymas kurti mokyklų vadovų rezervą.

„Yra pakankamai daug jautrumo klausime, kaip bus įvesta, koks yra grafikas, koks nuoseklumas, kaip užtikrinsime, kad vadovų turėsime, todėl buvo aptarti siūlymai kurti vadovų rezervą, išdėlioti kadencijų įvedimą laike, taip pat – kaip tai galėtų būti siejama su vadovų vertinimu ir mokyklų vertinimu“, – žurnalistams sakė J.Petrauskienė.

Lietuvos mokyklų vadovų asociacija nepritaria prezidentės siūlymui visiems mokyklų vadovams įvesti kadencijas. Mokyklų vadovai aiškina, kad ir dabar užtenka instrumentų atleisti netinkamai dirbančius vadovus.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai pataisoms registravo pasiūlymą neriboti mokyklų direktorių kadencijų, tačiau blogai įvertintiesiems užkirsti kelią įsidarbinti kitų švietimo įstaigų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius