Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 17

Premjeras neatmeta galimybės dar kartą į ekonomikos ministrus teikti L.Savicką

Lietuvai paskelbus karantiną dėl COVID-19, premjeras Saulius Skvernelis sako dar mažiau matantis prasmės kalbėti apie naujo ekonomikos ir inovacijų ministro paieškas. Bet jei to prireiks, jis teigia esąs pasirengęs dar kartą prezidentui teikti savo patarėjo ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais Luko Savicko kandidatūrą.
Lukas Savickas
Lukas Savickas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien dar mažiau prasmės matau tam sprendimui. Dirba ministerija, dirba ir ministras – puikiai tvarkosi. Na, bet jeigu jau tokia būtinybė bus, esu pasirengęs teikti Luko Savicko kandidatūrą dar kartą“, – apie tai klausiamas konservatoriaus Jurgio Razmos antradienį Seime komentavo S.Skvernelis.

Šiuo metu laikinai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovauja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija be nuolatinio vadovo veikia nuo praėjusių metų gruodžio pradžios. Anksčiau ministro pareigas ėjo eurokomisaru tapęs Virginijus Sinkevičius.

Prezidentūros ir Vyriausybės bendradarbiavimą temdant ginčams dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atstatydinimo, premjeras ekonomikos ir inovacijų ministru pasiūlė skirti savo patarėją L.Savicką. Tačiau šalies vadovas Gitanas Nausėda, argumentuodamas pretendento patirties stoka, jo kandidatūrą atmetė.

S.Skvernelis pastarąjį sprendimą pavadino nuviliančiu, tačiau pažadėjo ieškoti kito pretendento į pareigas. Vėliau – persigalvojo ir pažadėjo vietoje to Vyriausybės kadencijos pabaigoje, rudenį siekti sujungti Ekonomikos ir Energetikos ministerijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius