Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Premjeras nelinkęs aklai klausyti D.Grybauskaitės dėl A.Valinsko atsistatydinimo

Tris valandas už uždarų durų konservatoriai aptarinėjo ateinančio rudens sezono svarbiausius darbus, taip pat valdančiosios koalicijos bei Seimo pirmininko Arūno Valinsko likimą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Po pasitarimo premjeras Andrius Kubilius žiniasklaidai teigė, kad kol kas konservatoriai neturi vieningos nuomonės, ar A.Valinskas toliau turėtų eiti savo pareigas. Pasak jo, susidariusią situaciją turi vertinti ne kas nors kitas, o Seimo pirmininkas, taip pat jis turi atsižvelgti į visuomenės nuomonę savo atžvilgiu.

Tikisi, kad koalicija išsilaikys

Premjeras įsitikinęs, kad A.Valinskui palikus Seimo pirmininko postą valdančioji koalicija nesugriūtų. „Koalicija nėra vienas asmuo ar vienas pareigūnas. Seimo pirmininko ar ministro pirmininko likimas nėra koalicijos likimas. Tėvynės sąjunga per šį laikotarpį pakeitė du ministrus, dėl to koalicija nesugriuvo“, – kalbėjo A.Kubilius.

Tačiau kaip būtiną sėkmingo darbo sąlygą premjeras nurodė tai, kad koalicija turi turėti žmonių pasitikėjimą ir ant jos negali kristi jokių šešėlių.

Konservatoriams rūpi moralinis aspektas

A.Valinskas yra pasakęs, kad kol kas atsistatydinti nežada ir teigia lauksiantis rugsėjį prasidėsiančios Seimo rudens sesijos.

Būtų keista, jei visų nuomonės sutaptų ir būtent dėl to, kad taip pasakė kas nors, pavyzdžiui, prezidentė, – kalbėjo A.Kubilius.

Pasak A.Kubiliaus, jei Seime bus inicijuojamas balsavimas dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu, Seimo nariai turės įvertinti tiek faktą, kad nei VSD, nei Generalinė prokuratūra nerado jokios nusikalstamos veikos požymių A.Valinsko santykiuose su nusikaltėlių aplinkos atstovais, tiek ir visuomenės nuomonę. 

„Politikoje ir valstybės gyvenime prestižas ir pasitikėjimas priklauso ne tik nuo juridinių faktų. Prieš balsavimą Seime tai vertinsime kaip ypač svarbų faktą. Tikėkimės, kad tai įvertins ir koalicijos partneriai, ir pats A.Valinskas“, – teigė premjeras.

Nėra toks kategoriškas kaip prezidentė

Nors prezidentė Dalia Grybauskaitė išsakė savo griežtą nuomonę, kad A.Valinskas privalo atsistatydinti, A.Kubilius nėra linkęs taip kategoriškai smerkti koalicijos partnerio.

„Jis turi vertinti prezidentės nuomonę, bet prezidentė yra prezidentė, Seimo pirmininkas yra Seimo pirmininkas, o ministras pirmininkas yra ministras pirmininkas. Būtų keista,  jei visų nuomonės sutaptų ir būtent dėl to, kad taip pasakė kas nors, pavyzdžiui, prezidentė. Aš nesakau, kad nesutinku su prezidentės nuomone, bet matau, kaip situacija klostosi ir kaip ji turi būti sprendžiama“, – aiškino A.Kubilius.

Anot jo, šioje situacijoje atsakingas tik vienas žmogus – A.Valinskas, kurio partiją draskantys nesutarimai privedė ne tik iki TPP frakcijos skilimo, bet ir iki viešų kaltinimų ryšiais su nusikalstamu pasauliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius