-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 14

Premjeras nesureikšmina savaitgalį įsteigtų Vladimiro Romanovo ir Kristinos Brazauskienės partijų

Premjeras Andrius Kubilius nesureikšmina to, kad savaitgalį įsisteigė dvi naujos partijos, kurių kūrimą inicijavo verslininkas Vladimiras Romanovas ir prezidento našlė Kristina Brazauskienė.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak premjero, Lietuvos Konstitucija garantuoja teisę kurti partiją, net jei ji „daug kam gali atrodyti nelabai rimta“.

„Šiuo atžvilgiu įsikūrusios partijos neleidžia daryti labai didelių išvadų apie jų rimtą politinį, ideologinį, programinį pobūdį. Atrodytų, gal tai yra labiau jų lyderių ambicijų realizavimas. Ambicijos visada yra geras dalykas, net jeigu kam nors tai atrodo pakankamai linksmai“, – antradienį Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Konservatorių vadovas teigė nesąs tikras, ar V.Romanovo „užmačia kurti partiją tikrai taps realiu politiniu projektu“.

„Šioje vietoje nemanyčiau, kad turėtume labai dramatizuodami vertinti visas tokias iniciatyvas kurtis partijoms. Lietuvoje per 20 metų turbūt yra kūręsi netoli 100 įvairiausių partijų – ir Gyvenimo logikos, ir kokių tik nori. Dar keletas tokių iniciatyvų nei ką nors labai prideda, nei turėtų mus labai neraminti“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Vilniuje šeštadienį įvyko steigiamasis Demokratinės darbo ir vienybės partijos suvažiavimas, naujos politinės organizacijos vadove buvo išrinkta prezidento našlė Kristina Brazauskienė.

Sekmadienį Kauno Žalgirio arenoje įvyko Lietuvos žmonių partijos steigiamasis susirinkimas. Šios naujos politinės organizacijos steigimą inicijuoja verslininkas, Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo ir Ūkio banko savininkas V.Romanovas. Jo siūlymu partijos pirmininke išrinkta iki tol politikoje nežinoma poetė Joana Šimanauskienė, kuri vadovauja nevyriausybinei organizacijai, besirūpinančiai šeimomis su neįgaliais vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius