-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11

Premjeras: opozicija gali nepajėgti užtikrinti finansų ir energetikos politikos tęstinumo

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius kartu su Vyriausybės nariais dalyvavo susitikime su Prezidente Dalia Grybauskaite. Susitikimo metu premjeras Vyriausybės vardu padėkojo Prezidentei už paramą. Jis pareiškė, kad bendradarbiavimas su Prezidente buvo rezultatyvus, kartu perspėjo, kad opozicija gali būti nepajėgi užtikrinti atsakingos finansų politikos ir energetikos projektų tęstinumo.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Penkioliktoji Vyriausybė turėjo galimybę trejus su puse metų dirbti kartu su Prezidente D. Grybauskaite. Šį darbą mes vertiname kaip labai konstruktyvų ir rezultatyvų“, – pranešime spaudai sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, bendradarbiavimas leido pasiekti finansų sistemos stabilumą, tapusį pagrindu ekonomikos atsigavimui. „Ekonomikos atsigavimą lydėjo ir mūsų nuoseklios pastangos modernizuoti ekonomiką, pritraukiant užsienio kapitalo investicijas, skatinant inovacijas, žinių panaudojimą ekonomikoje“, – kalbėjo premjeras.

„Tarp mūsų nuosekliai įgyvendintų darbų taip pat paminėčiau skaidrumą, kovą su šešėliu. Tai leido mums pasiekti, kad tiek energetikoje, tiek esminiuose šalies ekonomikos projektuose valstybė įgyvendino savo suverenią galią, nepaisant ir įveikiant kartais labai stambių interesų grupių arba net trečiųjų šalių interesų pasipriešinimą“, – pabrėžė Ministras Pirmininkas.

Kartu A.Kubilius perspėjo, kad opozicinės partijos gali būti nepajėgios užtikrinti finansinio stabilumo ir energetikos projektų tęstinumo. Jis kalbėjo: „Esminės nuostatos tiek dėl finansų stabilumo, tiek dėl energetikos, kurias tenka girdėti iš opozicinių partijų lyderių, neįtikina manęs, kad jiems laimėjus rinkimus ir formuojant Vyriausybę toks tęstinumas būtų garantuotas“. Pasak Vyriausybės vadovo, negalima tuo pat metu kalbėti apie deficito mažinimą ir PVM lengvatų didinimą, ar  apie išlaidų didinimą visiems sektoriams.

Sunkmečiu suvaldytą finansinę situaciją ir padarytus kardinalius žingsnius energetinio savarankiškumo link Prezidentė pavadino istoriniais A.Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius