Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Premjeras: padėti gerai dirbantiems – Vyriausybės pareiga

„Į Lazdijus atvykome aptarti šiandienos reikalų ir pamėginti pasižiūrėti į ateitį, kad galėtume konkrečiai padėti gerai dirbantiems“, – sakė Premjeras Andrius Kubilius, darbo vizitą Lazdijų savivaldybėje pradėjęs susitikimu su vietos administracijos vadovais.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad Lazdijų rajonas yra vienas pirmaujančių tarp Lietuvos savivaldybių pagal vykdomus projektus, finansuojamus Europos Sąjungos lėšomis. „Lazdijuose akivaizdžiai matoma didžiulė pažanga. Palyginti nedidelė savivaldybė vykdo 40 europinių projektų 100 milijonų litų sumai“, – konkrečius skaičius minėjo Premjeras ir pažadėjo, kad kitoje finansinėje perspektyvoje prioritetas panaudojant ES lėšas teks būtent regionams, mažiems miesteliams bei jų bendruomenių poreikiams.

Pasak Premjero, Lazdijai ne tik labai sėkmingai dirba su ES projektais, intensyviai tvarko miesto viešąsias erdves ir infrastruktūrą, bet ir būdami pasienio regionu su Lenkija labai sėkmingai bendradarbiauja su kaimyninėmis Lenkijos savivaldybėmis. „Padėti gerai dirbantiems – Vyriausybės pareiga“, – pažymėjo Premjeras A. Kubilius.

Kalbėdamas apie reformuojamą socialinę sistemą, Premjeras  pažymėjo, kad šioje srityje taip pat labai stiprės savivaldybių vaidmuo. „Be pinigų, pašalpų, kartais vietos žmonėms labai trūksta valdžios supratimo, žmogiškos užuojautos, širdingo žodžio. Socialiniuose reikaluose Jūs esate arčiau žmonių, geriau žinote, kam kokios konkrečios paramos iš valdžios reikia, todėl planuojame didelę dalį socialinės globos funkcijų perduoti savivaldybėms“, – sakė Premjeras.

Su Lazdijų ligoninės kolektyvu Vyriausybės vadovas kalbėjo apie sveikatos apsaugos problemas, o Lazdijų rudens gėrybių mugėje bendravo su vietos gyventojais ir skanavo dzūkų kulinarinio paveldo gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius