Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Premjeras paskyrė tarnybinę nuobaudą Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriui

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien paskyrė tarnybinę nuobaudą – papeikimą Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriui Rimgaudui Vaičiuliui dėl aplaidaus ir netinkamo pareigų vykdymo.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministras Pirmininkas atsižvelgė į jam pateiktas išvadas tarnybinio tyrimo, kuris buvo pradėtas po to, kai ūkio ministras Dainius Kreivys informavo Premjerą, kad 2008 m. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba, grubiai pažeisdama Viešųjų pirkimų įstatymą ir procedūras, neskelbiamų derybų būdu už beveik 3,9 mln. litų įsigijo 1080 kompiuterių, teigiama pranešime spaudai.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius, pagal savo kompetenciją prižiūrėdamas Viešųjų pirkimų įstatymo laikymąsi, šiuo konkrečiu atveju neužtikrino, kad būtų vykdomi minėto įstatymo reikalavimai ir nesiėmė jokių veiksmų, kad būtų patraukti atsakomybėn pirkimą organizavę asmenys.

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius artimiausiu metu, dar iki 2010 m. sausio 10 d., kai pasibaigs Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus R. Vaičiulio įgaliojimai, apsispręs dėl šio valstybės tarnautojo kasmetinio veiklos vertinimo.

Taip pat Premjeras, vadovaudamasis Korupcijos prevencijos įstatymo 9 straipsniu, prieš kelias dienas yra kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydamas pateikti informaciją, ar Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius R. Vaičiulis nėra padaręs korupcinio pobūdžio požymių turinčios nusikalstamos veikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius