Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 31

Premjeras pasveikino VST dešimtmečio proga: padarėte žymų proveržį

Penktadienį premjeras Saulius Skvernelis 10-ųjų įkūrimo metinių proga pasveikino Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos (VST) pareigūnus, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Saulius Skvernelis Ričardui Pociui įteikia generolo laipsnį
Saulius Skvernelis Ričardui Pociui įteikia generolo laipsnį / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose vykusiame iškilmingame minėjime premjeras padėkojo tarnybos atstovams už pasiektus darbo rezultatus ir linkėjo sėkmingai juos tęsti.

„Prieš kelis metus dar eidamas vidaus reikalų ministro pareigas linkėjau Jums tapti modernia ir vakarietiška tarnyba. Šiandien matau, kad padarėte aiškų ir žymų proveržį. Nesustokite tobulėti, kelkite sau pačius aukščiausius tikslus ir juos pasiekite“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Šiame renginyje garbingo įvertinimo sulaukė nuo 2015-ųjų Viešojo saugumo tarnybai vadovaujantis pulkininkas Ričardas Pocius. Premjeras jam suteikė vidaus tarnybos generolo laipsnį bei įteikė tai žyminčius antpečius.

Vyriausybės nutarimu 2007 metais specialiosios parengties Vidaus tarnybos I-asis ir II-asis pulkai buvo reorganizuoti į Viešojo saugumo tarnybą.

Tarnybos pareigūnai saugo ir konvojuoja nuteistuosius ir suimtuosius, likviduoja konfliktines situacijas laisvės atėmimo vietose, prireikus palaiko viešąją tvarką masinių renginių metu ir talkina kovos su nusikalstamumu operacijose. Po reorganizavimo VST pavestos ir naujos funkcijos – užtikrinti svarbių valstybės objektų apsaugą, vykdyti asmenų paiešką, dalyvauti tarptautinėse misijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius