Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20

Premjeras pirmadienį gali teikti kandidatą į ekonomikos ministrus L.Savicką

Premjeras Saulius Skvernelis greičiausiai pirmadienį oficialiai teiks savo patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, skelbia Lietuvos radijas.
Lukas Savickas
Lukas Savickas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kol kas nėra oficialaus teikimo, tikėtina, kad jis bus pirmadienį“, – Lietuvos radijui patvirtino premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„Ministras pirmininkas teikia vieną kandidatūrą, prezidentas yra įvardinęs, kad tai rimtas kandidatas, ir ministras pirmininkas tikisi, kad tai bus geriausias (kandidatas – BNS), o jei Prezidentūra turėtų kitokią nuomonę, ministro paieškos tęstųsi toliau“, – sakė S.Malinauskas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę sakė, kad premjero patarėjas L.Savickas nėra vienintelis kandidatas užimti ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

„Mes pasvarstysime kandidatūrą, yra tikrai rimta, bet tai nėra vienintelė kandidatūra, kurią svarstome“, – ketvirtadienį žurnalistams Plungėje sakė G.Nausėda.

Antradienį koalicinė taryba pritarė 29-erių premjero patarėjo, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario L.Savicko kandidatūrai į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Premjeras S.Skvernelis tąkart sakė, kad iki kadencijos pabaigos 2020 metais Vyriausybė inicijuos diskusiją dėl ekonomikos ir energetikos ministerijų sujungimo.

L.Savickas premjero patarėju ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais dirba nuo S.Skvernelio Vyriausybės darbo pradžios 2016 metų gruodį.

Pernai jis su „valstiečių“ sąrašu buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, tačiau šiai partijai nepriklauso.

L.Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Po studijų į Lietuvą grįžęs L.Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investuotojų Forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius