Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 20

Premjeras pripažįsta: rezervo atsargos senka, bet ramina, kad bus papildytos

Natūralu, kad rezervo atsargos senka, teigia premjeras Saulius Skvernelis, taip atliepdamas į situaciją Lietuvai kovojant su koronavirusu. Visgi ministras pirmininkas tikina, kad reagentai, respiratoriai ir kitos medikų apsaugos priemonės mūsų šalį pasieks laiku – kitą savaitę.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ši savaitė tikrai nebuvo iš lengvųjų, o ir ji dar tikrai nesibaigia. Darbai tęsiasi ir pagal šiai dienai sudarytas sutartis, daugiau nei 30 tūkst. reagentų, skirtų koronaviruso infekcijai nustatyti, ateinančią savaitę turi pasiekti Lietuvą. Toliau jie bus paskirstyti ir regionuose – taip galėsime atlikti kur kas daugiau testų, nei iki šiol“, – penktadienio vakarą feisbuke dėstė S.Skvernelis.

„Žinoma, – sutiko jis, – situacija tiekimo grandinėse visame pasaulyje netenkina.“

Patirtis rodo, kad galimi ir vėlavimai, bet padarysime viską, kad to nenutiktų.

„Patirtis rodo, kad galimi ir vėlavimai, bet padarysime viską, kad to nenutiktų“, – teigė ministras pirmininkas, pridurdamas, kad sklandesnis reagentų tiekimo užtikrinimas yra prioritetas.

„Šiandienai bendromis pastangomis yra užsakyta beveik 200 tūkst. reagentų. Užsakėme ir papildomą siuntą greitųjų testų.

Laukiame atgabenant beveik 2 mln. respiratorių, beveik 6 mln. vienkartinių kaukių ir kitų būtinųjų apsaugos priemonių.

Mūsų medikai tinkama apsauga – mūsų kovos su virusu būtinoji sąlyga. Jie bus apsaugoti“, – pažadėjo S.Skvernelis.

Jis taip pat tikino, kad visos medikų apsaugos priemonės mūsų šalį pasieks „laiku“, o kada tiksliau kitą savaitę – nenurodė: „Natūralu, kad rezervo atsargos senka, tačiau naujos siuntos Lietuvą pasieks laiku. Labai aiškiai įpareigojau visas ministerijas dirbti kartu, kad logistika veiktų taip, kaip turi veikti.“

Situaciją dėl koronaviruso šalyje ministras pirmininkas pavadino milžinišku iššūkiu, sutiko, kad klaidų pavyksta išvengti ne visada.

Tokiu režimu valstybė dirba pirmąkart.

„Tokiu režimu valstybė dirba pirmąkart, todėl natūralu, kad ne viskas sklandu, o ir klaidų ne visada pavyksta išvengti“, – tikino S.Skvernelis ir įvertino savanoriškas iniciatyvas.

„Ypatingai svarbu, kad į pagalbą valstybės institucijoms įsijungia vis daugiau verslo įmonių ir visuomeninių iniciatyvų. AČIŪ Jums. Taip pat dėkoju savivaldybėms, kurios kantriai dirba ir operatyviai sprendžia gyventojams būtinus klausimus, – rašė premjeras.

– Tai yra egzaminas, kurį visi privalome išlaikyti.“

Penktadienį ryte premjeras vaizdo skambučiu kalbėjosi su prezidentu Gitanu Nausėda. Jis paragino ministrą pirmininką imtis spartesnių veiksmų dėl medikų aprūpinimo, pagalbos mūsų ir kitų šalių piliečiams.

Interviu metu portalui „Delfi“ G.Nausėda teigė pasigendantis nacionalinio ir savivaldos lygmens institucijų koordinuoto darbo, susikalbėjimo.

Paaiškėjus, kad koronavirusui nustatyti reikalingų reagentų tiekimo grandinė smarkiai trūkinėja, siunta niekaip nepasiekia Lietuvos, prezidentas pranešė šiuo klausimu bandysiantis prašyti Norvegijos pagalbos – galbūt šalis reagentų paskolins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius