Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 11

Premjeras ragina užmiršti partines rietenas

Seimo opozicija valdančiųjų siūlymą tartis vadina viešųjų ryšių akcija.
„Klaipėdos naftos“ klausimą Kubilius svarstys Varšuvoje.
Premjeras Andrius Kubilius penktadienį laišku kreipėsi į visus Seimo narius. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius penktadienį laišku kreipėsi į visus Seimo narius kviesdamas prisidėti prie valdančiosios Permainų koalicijos inicijuojamo Nacionalinio susitarimo "Už nepraskolintą valstybę, už saugią Lietuvos ateitį". Parlamentarai gavo šio susitarimo projektą, kartu ir krašto finansinės padėties analizę.

Seimo opozicijos lyderis, frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis tokį valdančiosios koalicijos bei premjero žingsnį vadina viešųjų ryšių akcija.

"Permainų koalicija pajėgi ir be opozicijos paramos priimti visus reikalingus sprendimus, tad nesibaiminame nei oponavimo, nei kritikos. Tačiau jausdami atsakomybę dėl neigiamų krizės pasekmių Lietuvos ekonomikai, žmonių užimtumui ir pajamoms bei socialinei rimčiai, kviečiame eiti ne konfrontacijos ir socialinės įtampos didinimo, bet solidarumo ir bendrų susitarimų keliu. Tokiu keliu, kuriuo jau žengė ir profesinės sąjungos, ir pensininkams atstovaujančios organizacijos", - laiške pabrėžė A.Kubilius.

Pasak premjero, piliečiams būtų lengviau atlaikyti sudėtingus išbandymus ir krizė būtų įveikta daug greičiau, jei politikai sugebėtų bent laikinai užmiršti partines ambicijas ir parodytų supratimo ir nacionalinio solidarumo pavyzdį.

Seimo opozicijos lyderis, frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis tokį valdančiosios koalicijos bei premjero žingsnį vadina viešųjų ryšių akcija. Pasak jo, tai atskleidžia valdančiųjų sutrikimą, bet tikrai ne pastangas rimtais veiksmais gelbėti kraštą iš krizės. "Jei rimtai kviečiama bendradarbiauti, tuomet pirmiausia reikia kalbėti apie valstybės vystymosi krypties pakeitimą, nes dabartinis kursas veda tik į bankrotą", - įsitikinęs opozicijos lyderis. Anot jo, tai įmanoma tik rimtai diskutuojant ir pripažįstant padarytas klaidas. "Dabar susidaro įspūdis, kad premjeras susitarimu ragina pritarti nesąmonėms, kurias jie daro", - LŽ sakė V.Mazuronis.

Socialdemokratų partijos lyderis bei frakcijos Seime seniūnas Algirdas Butkevičius mano, kad tokie popieriniai susitarimai "iš dalies suteikia žmonėms viltį, kad politikai nusiteikę dirbti jų labui". "Jei tikrai būtų pasakyta, kad jie turi viziją ir žino, kokiu keliu reikia eiti, kad yra žmonių, sugebančių priimti ir vykdyti būtinus sprendimus, tada galima būtų kalbėtis", - LŽ sakė socialdemokratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius