Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 18

Premjeras remia prezidentės veto Konkurencijos įstatymo pataisoms

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį išsakė paramą prezidentės Dalios Grybauskaitės veto Konkurencijos įstatymo pataisoms, kuriomis būtų mažinamos baudos įmonėms.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad veto turi būti pritarta“, – interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Tačiau ministras pirmininkas atsisakė komentuoti šalies vadovės kaltinimus, kad Seimo priimtos pataisos naudingos Rusijos naftos koncernui „Lukoil“.„Šita pataisa, kuri buvo priimta Seime, tikrai negalėtų būti naudojama. Baudos dydžio ribojimas kai kurioms įmonėms gali suponuoti, kad geriau nesilaikyti Konkurencijos įstatymo reikalavimų ir po to susimokėti baudą“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Baudos dydžio ribojimas kai kurioms įmonėms gali suponuoti, kad geriau nesilaikyti Konkurencijos įstatymo reikalavimų ir po to susimokėti baudą.

„Nenorėčiau vienos kompanijos išskirti ir negalėčiau pasakyti, ar tai „Lukoil“ taikoma, ar kitai bendrovei“, – sakė premjeras.

Anksčiau ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui prezidentė sakė, kad jos vetuotos pataisos naudingos „Lukoil“, o ši bendrovė remia Rusijos „karinę agresiją Europoje“.

D.Grybauskaitė vetavo Konkurencijos įstatymo pataisas, kuriomis numatoma, kad už šiurkščius konkurencijos pažeidimus ūkio subjektams didžiausia bauda siektų iki 150 tūkst. litų. Šiuo metu numatoma, kad bauda gali siekti 10 proc. nuo bendrųjų metinių pajamų.

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį pasiūlė atmesti prezidentės veto.

Liepos mėnesį balsuojant dėl baudas mažinančių pataisų socialdemokratai jas vieningai parėmė – už buvo 22 partijos nariai, prieš nebalsavo nė vienas. Už pataisas taip pat kiti valdančiosios koalicijos partneriai – „darbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir tuomet koalicijoje buvę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai.

Liepos mėnesį balsuojant dėl baudas mažinančių pataisų socialdemokratai jas vieningai parėmė – už buvo 22 partijos nariai, prieš nebalsavo nė vienas.

Ekonomikos komiteto narys „darbietis“ Kęstutis Daukšys tuomet BNS teigė, kad pataisos reikalingos nedidelėms ir nereikšmingus pažeidimus padariusioms įmonėms.

„Įmonė gali nežinoti, kad ji turi informuoti, gali informuoti pavėluotai kelias dienas, bet tas delsimas nepakenkė rinkai, tai gali Konkurencijos taryba skirti baudą ne nuo apyvartos, nes tokios baudos gali sunaikinti įmones. Pavyzdžiui, saugos kompanija sukoncentruoja per daug rinkos, po kelių metų skiriama bauda. Ta kompanija seniai užaugo, išsiplėtė ir jai nuo dabartinės apyvartos įkala baudą už veiksmus prieš kelerius metus“, – sakė parlamentaras.

K.Daukšys taip pat pabrėžė, kad šis įstatymas negalios įmonėms, kurios pažeidimų padarė iki pataisų priėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius