-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

Algirdas Butkevičius stebisi, kad prokuratūra dėl Neringos Venckienės nesiima jokių veiksmų

Premjeras Algirdas Butkevičius sako esantis nustebęs, kad prokuratūra dėl daugiau kaip metus Seime nesirodančios „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės nesiima jokių veiksmų.
Prie Venckų namų
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš irgi esu nustebęs, kodėl Generalinė prokuratūra nevykdo savo kai kurių funkcijų. Atvirai pasakysiu, buvau su generaliniu prokuroru susitikęs prieš du mėnesius, kai kurios teisėsaugos institucijos informavo, kad jos gyvenamoji vieta žinoma, bet jokios teisėsaugos institucijos nesiėmė jokių veiksmų. Tai po tos informacijos išsikviečiau generalinį prokurorą, ir jūs turit teisę išsikviest jį čia, į šitą salę ir pareikalauti, kad jis įvykdytų“, – į klausimą, kodėl teisėsauga nepradeda ekstradicijos procedūros, ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime atsakė premjeras.

Klausiamas, ar pats apkaltos procesas bus legitimus jame nedalyvaujant Seimo narei, premjeras atsakė, kad „kiekvienas gyventojas turi vykdyt Konstitucinio Teismo priimtus sprendimus“.

Seimas ketvirtadienį nutarė pradėti svarstyti N.Venckienės mandato panaikinimo klausimą. Per plenarinį posėdį paskelbta Konstitucinio Teismo išvada, kuria N.Venckienė pripažinta sulaužiusi priesaiką ir šiurkščiai pažeidusi Konstituciją. Svarstyti mandato panaikinimo klausimą nuspręsta birželio 19 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius