-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

Premjeras sako kritiškai vertinantis aplinkos ministro išeinantiems pareigūnams išmokėtus priedus

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius sako kritiškai vertinantis kadenciją baigusio aplinkos ministro Gedimino Kazlausko sprendimą prieš paliekant ministeriją politinio pasitikėjimo pareigūnams išmokėti priedus.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad visuomenė apie tai turi žinot, nėra tas laikotarpis, kai būtų galima valstybės pinigus atsisveikinant su žmonėmis išmokėt, kai žinome finansinę situaciją“, – pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, jog darbą baigęs aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas už dvi paskutines darbo ministerijoje savaites savo komandai skyrė solidžius priedus.

Aplinkos ministerijos portalui pateiktais duomenimis, gruodžio mėnesį priemokas už papildomą darbą gavo 10 ministerijos darbuotojų, bendra šių priemokų suma – 11 tūkst. litų iki mokesčių.

Didžiausias priemokas už gruodžio mėnesį, tai yra už paskutines dvi darbo su G.Kazlausku savaites, gavo du aplinkos viceministrai – dėl galimai neteisėto praturtėjimo Mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratyje atsidūręs Stanislovas Šriūbėnas bei Aleksandras Spruogis. „Už papildomų užduočių atlikimą“ šie du politikai gavo po 1186 litų iki mokesčių („į rankas“ – po maždaug 960 litų).

Šiek tiek kuklesnius priedus gavo G.Kazlausko patarėjai. Už paskutines savaites su G.Kazlausku dviem patarėjams – Romualdui Petrauskui ir Arūnui Remigijui Zabulėnui – skirta po 842 litų iki mokesčių, patarėjai Kristinai Petkūnienei – 281 litų. Dar 445 litų iki mokesčių priedą gavo jau buvęs G.Kazlausko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius