Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 16

Premjeras sako neturintis abejonių dėl NSGK pirmininko V.Bako lojalumo Lietuvai

Premjeras Saulius Skvernelis sako neturintis abejonių dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako lojalumo Lietuvai.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip jis komentavo paviešintą informaciją, kad 2011 metais vadovaudamas Nacionaliniam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimui V.Bakas prašė tuometinio Rusijos ambasadoriaus Lietuvoje tarpininkauti užmezgant santykius su Rusijoje veikiančiomis pareigūnų profesinėmis sąjungomis.

Jei kas nors bando įteigti, kad Vytautas Bakas nėra lojalus arba galimai nelojalus Lietuvos valstybei, tai kategoriškai atmetu tokias kalbas.

„Aš manau, kad profsąjungų reikalai, profsąjungų bendravimas yra vienas reikalas, o Seimo nario, politiko ir komiteto pirmininko pozicijos – du skirtingi dalykai. Jei kas nors bando įteigti, kad Vytautas Bakas nėra lojalus arba galimai nelojalus Lietuvos valstybei, tai kategoriškai atmetu tokias kalbas“, – žurnalistams trečiadienį sakė S.Skvernelis, kurio patarėju V.Bakas dirbo šiam einant vidaus reikalų ministro pareigas.

„Būdamas tiek generaliniu komisaru, tiek vidaus reikalų ministru, bendraudamas su įvairiomis visuomeninėmis organizacijomis, turėjau pilną informaciją, kas su kuo bendrauja ir bendradarbiauja, tai galiu pasakyti apie Nacionalinį pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimą, kad jokių objektyvių indikacijų, kad jie yra prorusiški ir bendrauja su Rusija, nėra. Atvirkščiai – tai yra profesinių sąjungų susivienijimas, kuris maksimaliai orientavo savo veiklą į Skandinavijos valstybes, bendradarbiaudamas su kolegomis Skandinavijoje“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Pats V.Bakas „Facebook“ teigia, kad 2011 metais tikrai kreipėsi į Rusijos ambasadorių, nes, jo nuomone, sutapus požiūriams, turint bendras vizijas, galima dirbti su visų šalių profsąjungomis.

„Visgi, šiuo konkrečiu atveju, išanalizavus mums pateiktą informaciją apie profesinių sąjungų veiklą Rusijoje, tolimesnių santykių vystymo buvo atsisakyta“, – pabrėžia V.Bakas.

Jo manymu, tai, jog Rusijos politinis elitas kelia įtampą regione, bando išsilaikyti valdžioje priešindamas žmones ir valstybes, nereiškia, kad negalima bendrauti su pilietinės visuomenės atstovais.

„Reikėtų atskirti Rusijos valdžią, politinį elitą, kuris priima sprendimus ir kursto įtampą regione ir pasaulyje nuo šalies visuomenės, nevyriausybinių organizacijų, profesinių sąjungų, kurios gina žmogaus teises“, – teigia NSGK pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius