2019 05 08 /13:36

Vaiko raidos centro statybos turėtų būti pradėtos šių metų rudenį

Vaiko raidos centro bei Vaikų ligoninės Pediatrijos korpusų statybos turėtų būti pradėtos šių metų rudenį, trečiadienį pranešė Vyriausybė. „Tikiu, kad artimiausiu metu jau bus galima įkasti ir specialią kapsulę, simbolizuojančią šių ilgai lauktų statybų pradžią”, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Vaikų ligoninė
Vaikų ligoninė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį Santaros klinikose apsilankęs premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad šiuose pastatuose bus sudarytos visos sąlygos vaikams būti su savo tėvais, o vienu metu ligoninėje galės gydytis apie pusantro šimto vaikų.

„Visiems mažiesiems pacientams bus sudarytos sąlygos ligoninėje būti kartu su savo tėveliais. Turime padaryti viską, kad šie pastatai kuo greičiau iškiltų, o vaikai galėtų gauti geriausią gydymą”, – pranešime cituojamas S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Šiuo metu baigiami Vaiko raidos centro bei pirmojo Pediatrijos korpuso projektavimo darbai, o statybas planuojama pradėti šių metų rudenį. Antrąjį Pediatrijos korpusą planuojama pabaigti iki 2022 metų.

Kaip BNS patikslino A.Verygos atstovė Lina Bušinskaitė, statybos darbus ketinama pradėti spalio mėnesį. Anot jos, Vaiko raidos centras ir pirmasis Pediatrijos korpusas turėtų iškilti kiek anksčiau nei antrasis Pediatrijos korpusas.

Statybų konkurso nugalėtojui išaiškinti prireikė teismo išvados

Vaiko raidos centro projektavimo ir statybos darbus atlieka koncerno „Icor“ netiesiogiai valdoma Vilniaus statybų bendrovė „Veikmės statyba“.

Pasiūliusi 14,32 mln. eurų kainą, bendrovė 2017 metų gegužę skelbtame konkurse užėmė tik trečią vietą, tačiau po teismų sutartis pasirašyta būtent su ja.

BNS primena, kad Vilniaus apygardos teismas pernai sausį panaikino Santaros klinikų sprendimą dėl konkurso laimėtojo.

Teismo duomenimis, pirmąkart sudarant konkurso eilę, mažiausią darbų kainą siūlė bendrovės „Uliksas“ bei „Re&Re“ – 13,39 mln. eurų. Šioms bendrovėms pasitraukus, mažiausią kainą siūlė „HSC Baltic“ ir „Hidrostatyba“ – 14,2 mln. eurų.

Tačiau, pasak teismo, verslininko Jono Dumašiaus valdomos statybų bendrovės „Uliksas“ ir „HSC Baltic“ derino veiksmus siekdamos, kad viena jų didesne kaina laimėtų Santaros klinikų rengtą konkursą. Iš viso šiame konkurse buvo sulaukta devynių pasiūlymų.

Vaiko raidos centro patalpų klausimai sprendžiami nuo 2013 metų rudens, kai įgriuvo vieno pastatų Žvėryne stogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius