Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 23

Premjeras Saulius Skvernelis: iš 60 tūkstančių valstybės tarnautojų kitąmet liks 20 tūkstančių

Preliminariais Vyriausybės skaičiavimais, valstybės tarnautojų skaičius kitais metais turėtų sumažėti iki 20 tūkst. Tokius skaičius ketvirtadienį Seime Vyriausybės valandos metu pateikė premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atmetus [...] statutinius tarnautojus, tarnautojų, turinčių statusą ir atliekančių viešojo administravimo funkcijas, [liktų] 20 tūkstančių“, – teigė jis.

Tai nereiškia, kad iš tų 60 tūkstančių 40 tūkst. bus atleista ir liks 20 tūkstančių.

Šiuo metu valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose dirba beveik 60 tūkst. valstybės tarnautojų. Anot S.Skvernelio, 40 tūkst. jų išsaugos darbo vietas, tačiau neteks valstybės tarnautojo statuso: „Tai nereiškia, kad iš tų 60 tūkstančių 40 tūkst. bus atleista ir liks 20 tūkstančių. Tikrai ne [...]. Ta tarnautojų dalis, kuri atlieka nieko su viešuoju administravimu, jo įgaliojimais neturinčias funkcijas, jie tiesiog dirbtų viešajame sektoriuje, tik neturėtų šio išskirtinio statuso“.

Vyriausybė, premjero teigimu, šią nuostatą apibrėžiantį įstatymo projektą Seimui pateiks rudens sesijoje.

Seimas po pateikimo pritarė balandį registruotoms Vidaus reikalų ministerijos Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms, pagal kurias buvusiems valstybės tarnautojams nebūtų siūlomos naujos pareigos, didėtų priedų ir priemokų maksimalios sumos, atostogų trukmė ir išeitinių išmokų dydžiai keistųsi pagal naujos redakcijos Darbo kodeksą, valstybės tarnautojai būtų įpareigoti atlyginti darbo metu padarytą žalą, neliktų dalies pareigybių.

Šį įstatymo projektą S.Skvernelis vadina „tarpiniu greitų sprendimų variantu“: „Tas tarpinis variantas, kurį mes pasiūlėme, greitų sprendimų, taisant dabar galiojantį Valstybės tarnybos įstatymą, panašu, kad komitetuose nėra didelio džiaugsmo jam pritarti, nors tai labai svarbu kalbant apie dabartinę situaciją ir valstybės tarnybos efektyvinimą.“

Minėtą įstatymo projektą svarstė Socialinių reikalų ir darbo komitetas bei Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Savo išvados apie pataisas Vals­ty­bės val­dy­mo ir sa­vi­val­dy­bių ko­mi­te­tas kol kas nepateikė.

Vidaus reikalų ministerijos registruotą įstatymo projektą Seimas turėjo svarstyti birželio 22-ąją, tačiau klausimas į darbotvarkę nebuvo įtrauktas.

Vyriausybė priimtoje programoje užsibrėžė naikinti dubliuojančias valstybės tarnybos įstaigas ir funkcijas, mažinti valstybės tarnautojų skaičių, didinti likusiųjų veiklos kokybę ir motyvaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius