-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 25

Premjeras: „socialdarbiečiams“ turėtų būti skiriama per 200 tūkst. eurų

Naujai įsikūrusiai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP) turėtų būti skiriama per 200 tūkst. eurų, jei Seimas priims atitinkamas pataisas, sako premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis ir Gediminas Kirkilas
Saulius Skvernelis ir Gediminas Kirkilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu bus toks sprendimas priimtas, o aš manau, kad jis reikalingas, bus pinigai skiriami iš valstybės biudžeto, kaip ir kitoms partijoms, kurios finansuojamos iš valstybės biudžeto“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

„Apie du šimtus tūkstančių, šiek tiek daugiau“, – socialdarbiečiams paskaičiuotą sumą įvardijo premjeras ir patvirtino, kad pinigai partijai būtų paskirti dar šiemet.

„Nerasime lėšų lengvai, ieškosime, jei bus toks sprendimas“, – sakė S.Skvernelis.

Antradienį Seimas skubos tvarka planuoja balsuoti dėl naujos partijų finansavimo tvarkos, pagal kurią valstybės dotacija būtų skiriama rinkimuose nedalyvavusiai valdančiajai LSDDP.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos socialdemokratų darbo partijos būstinės atidarymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos socialdemokratų darbo partijos būstinės atidarymas

Pagal socialdarbiečių Andriaus Palionio ir Juozo Bernatonio siūlymą, po Seimo rinkimų registruotai naujai politinei partijai, kuri yra parlamentinė, lėšų iš biudžeto skirtų Vyriausybė.

Po rinkimų įkurtos, bet parlamentinę frakciją turinčios partijos dotacijos dydis būtų lygus mažiausiems parlamentinei partijai tuo metu skirtiems valstybės biudžeto asignavimams, padaugintiems iš naujos parlamentinės partijos ir mažiausiai finansuojamos parlamentinės partijos frakcijų narių skaičiaus santykio.

Partijų finansavimo pertvarką priimti pasiūlė socialdarbiečiai, pirminiu pataisų variantu norėję tiesiog atskelti sau Lietuvos socialdemokratų partijos gaunamą sumą, tačiau vėliau projektą pakoregavę. Pertvarka taip pat būtų keičiama visų partijų finansavimo tvarka, lėšas skirstant ne tik pagal gautus rinkėjų balsus, bet ir pagal mandatus.

Dabar valstybės dotacijos skiriamos partijoms, kurios yra gavusios ne mažiau kaip 3 proc. balsų per pastaruosius Seimo, savivaldybių tarybų bei Europos Parlamento rinkimus. Pinigai paskirstomi proporcingai visų surinktų balsų skaičiui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas, Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas, Ramūnas Karbauskis

„Valstiečių“ partnerių socialdarbiečių ketinimus pertvarkyti partijų finansavimo tvarką, numatant pinigus šiuo metu jų negaunančiai jų pačių partijai, opozicijos atstovai vadina „politine korupcija“.

Nuo Socialdemokratų partijos atskilusių politikų įsteigta Socialdemokratų darbo partija šiuo metu, kaip nedalyvavusi rinkimuose, iš viso negauna dotacijos. Metinė socialdemokratų dotacija šiuo metu siekia apie milijoną eurų.

Per metus partijoms paskirstoma apie 5,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius