Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 26 /15:02

Premjeras su kultūros ministre aptars jos patarėjo L.Kontrimo atsakomybę R.Karbauskio slėpynėse

Premjeras Saulius Skvernelis sako su kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson aptarsiąs duris žurnalistams viešųjų ryšių agentūroje, kur vyko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio, Gretos Kildišienės ir kitų asmenų susitikimas, užrėmusio jos patarėjo Lino Kontrimo atsakomybę.
Ramūnas Karbauskis ir Kontrimienė išeina iš „PTR service“ patalpų
Ramūnas Karbauskis ir Kontrimienė išeina iš „PTR service“ patalpų / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Kalbėsiuosi su kultūros ministre, nes patarėjas, nors ir politinio pasitikėjimo, yra valstybės tarnautojas, ir tie veiksmai tikrai sudaro prielaidas kalbėti apie galimą atsakomybę ir sprendimus, kurie turi būti priimti“, – trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Klausiamas, kurie L.Kontrimo veiksmai, jo manymu, kelia klausimą dėl atsakomybės, premjeras sakė nenorintis detalizuoti, tačiau pridūrė, kad „pats elgesys, pats buvimas privačioje kompanijoje, darbo metu, elgesys su žurnalistais, neleidžiant išeiti, kelia tam tikrų abejonių“.

VIDEO: Kultūros ministrės patarėjas L.Kontrimas viešųjų ryšių agentūroje žurnalistams užrėmė duris

Klausiamas, ar ragins ministrę atleisti patarėją, premjeras atsakė: „Aš su ministre pasikalbėsiu, dabar atostogauja ministrė, nenorėčiau iš anksto kalbėti.“

VIDEO: Iki išnaktų slapstęsis R.Karbauskis ryžosi išeiti iš slapto susitikimo su G.Kildišiene vietos

Vertindamas R.Karbauskio veiksmus ministras pirmininkas sakė, kad „kiekvienas politikas, kadangi yra viešas asmuo, privalo atsistoti prieš jus, atsakyti į visus klausimus“.

VIDEO: Iš slapto susitikimo su R.Karbauskiu G.Kildišienė išėjo skubėdama

„Nereikia bėgioti, nereikia slėptis, reikia aiškiai iškomunikuoti žinias. Mes, politikai, privalome atsakyti į visus klausimus, kurie domina visuomenę“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Dėl patarėjo L.Kontrimo elgesio Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija trečiadienį pranešė besikreipianti į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Frakcija prašo išsiaiškinti, ar ministrės patarėjas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Liepos viduryje LVŽS lyderio R.Karbauskio, knygą „Atvirai“ išleidusios buvusios Seimo narės G.Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose virto Ramūno Karbauskio slėpynėmis nuo žiniasklaidos, į kurias buvo įtraukti apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Susitikime dalyvavęs minėtos kompanijos įkūrėjas, kultūros ministrės L.Ruokytės-Jonsson patarėjas L.Kontrimas bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys, o vėliau juos pakvietęs į kabinetą užrėmė duris ir bandė neišleisti.

Apie aštuonias valandas viešųjų ryšių bendrovės patalpose praleidęs R.Karbauskis iš pastato išėjo prieš vidurnaktį ir susitikimo BNS nekomentavo, kaip ir G.Kildišienė.

VIDEO: R.Karbauskio laukusiems žurnalistams buvo iškviesta policija

Pernai rudenį Seimo rinkimus vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje laimėjusi G.Kildišienė parlamentarės mandato atsisakė sausį, praėjus kelioms savaitėms nuo pranešimų, kad tuometinė Seimo narė naudojasi R.Karbauskio įmonių grupės „Agrokoncernas“ automobiliu ir to nedeklaravo.

Pasitraukusi iš Seimo G.Kildišienė taip pat neteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vicepirmininkės, Panevėžio skyriaus vadovės pareigų, o po pastarųjų gaudynių partijos nariams ėmus kelti klausimus dėl R.Karbauskio vaidmens leidžiant jos knygą, LVŽS vadovas paskelbė, kad ji palieka partiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius