Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Premjeras teigia nematantis perspektyvos V.Navickui likti Vilniaus meru

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad partija rekomendavo konservatoriui Vilniaus merui Viliui Navickui trauktis iš pareigų ir šį sprendimą reikia įgyvendinti.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premjeras Vilnius

Vis dėlto Vyriausybės vadovas aiškiai nenurodė, kaip tai turėtų būti padaryta, ir teigė, jog reikia sulaukti socialdemokratų pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

„Ne, aš tikrai nematau tokios perspektyvos. Bet reikia žiūrėti, reikia tartis, kas tada toliau lieka vadovauti miestui“, – antradienį Lietuvos radijui telefonu iš Briuselio sakė A.Kubilius, paklaustas, ar V.Navickas galėtų likti poste, jei socialdemokratai pasitrauktų iš koalicijos.

Kalbėdamas apie V.Navicko likimą premjeras sakė: „Tiesą sakant, nežinau, ką ir atsakyti, nes partija yra priėmusi aiškų sprendimą – rekomendavo trauktis iš pareigų. Yra sudaryta speciali grupė, kuri turėtų su koalicijos partneriais toliau derinti visus reikalingus pasikeitimus.“

Jis pabrėžė, kad „partija yra priėmusi aiškų sprendimą, lieka jį realizuoti“, tačiau sostinės savivaldybėje būtina išvengti „nevaldomo chaoso“.

„Kai kurie koalicijos partneriai, pavyzdžiui, socialdemokratai, sako, kad trauksis iš koalicijos. Galbūt reikėtų sulaukti, kad jie tikrai pasitrauktų iš koalicijos, kad ir vicemeras, ir administracijos direktorius trauktųsi iš pareigų, o tada svarstyti, ką toliau daryti“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas.

Šeštadienį posėdžiaudama Lietuvos socialdemokratų partijos taryba paragino partijos skyrių nutraukti bendradarbiavimą su konservatoriaus Vilniaus miesto savivaldybės valdančiojoje koalicijoje.

Penki socialdemokratai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos koalicijoje dirbo kartu valdančiojoje koalicijoje su konservatoriais, liberalcentristais ir Nepriklausoma frakcija.

Pastaruoju metu Vilniaus meras konservatorius V.Navickas sulaukė didelės kritikos, paviešinus slapta įrašytą jo pokalbį su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, kurį jis spaudė tyrimus atlikti taip, kad jie būtų palankūs valdančiajai koalicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius