Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 09 22

Premjeras triukšmą dėl brangių valdininkų kelionių sieja su bandymais „viską skandalizuoti“

Premjeras Andrius Kubilius triukšmą dėl valdininkų galimai brangių kelionių į užsienį sako siejantis su pastangomis „viską skandalizuoti“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šie metai yra tokie metai, kai nenuostabu, kad yra viską stengiamasi skandalizuoti. Dabar jau net ministro Kazio Starkevičiaus kelionę į Kiniją irgi taip pat bandoma skandalizuoti. (...) Tokie metai, bet koks toks veiksmas yra skandalizuojamas ir ne visada būna paprasta po to paaiškinti, kad tame, ką darome, yra labai aiški logika, aiškūs tikslai“, – ketvirtadienį Žinių radijo eteryje kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, ryškus tokio „skandalizavimo“ pavyzdys yra ir tai, kaip bandoma nušviesti žemės ūkio ministro Kazimiero Starkevičiaus ir trijų jo pavaldinių kelionę į Kiniją. Pasak premjero, „verta išleisti milijoną litų, jeigu galima atrasti rinkų šimtams milijonų arba sutaupyti šimtus milijonų“.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30–40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.

Iš pradžių Ministro pirmininko tarnybos vadovybė aiškino, kad ši kelionė buvo finansuojama Europos Sąjungos lėšomis, tačiau už jų administravimą atsakinga Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) atsisakė apmokėti minėtos komandiruotės išlaidas, nes, jos vertinimu, nebuvo ko ten vykti.

Po skandalo dėl komandiruotės G.Kazakevičius pasiprašė grąžinamas į diplomatinę tarnybą, o Ministro pirmininko tarnyboje dėl to bus atliekamas auditas.

Neseniai taip pat pranešta, kad keturi Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai savaitei išskrido į Maltą mokytis anglų kalbos. Anot dienraščio „Lietuvos žinios“, intensyviausi kursai šioje mokykloje trunka šešias valandas per dieną, o popiet, pasibaigus kursams, klausytojams siūlomos įvairios pramogos – nardymas, ekskursijos, paplūdimys, baseinai, golfas, buriavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius