Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Premjeras: V.Baltraitienė neturėtų atsistatydinti dėl padėties pieno sektoriuje

Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė neturėtų atsistatydinti dėl sunkios padėties pieno gamybos sektoriuje.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Premjeras

„Galiu pasakyti, kad praeitais metais viskas buvo padaryta iš žemės ūkio ministrės kartu važiuojant į Briuselį ir pateikiant skaičiavimus apie pieno gamintojų nuostolius. Vyriausybė skyrė pinigų, kiek leidžia Europos Sąjungos įsipareigojimai“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, šiais metais taip pat bus stengiamasi paremti pieno gamintojus iš valstybės biudžeto.

Šiuo metu dėl pieno pertekliaus pasaulinėje rinkoje Lietuvos pieno gamybos sektorius patiria sunkumus. Vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina pernai siekė 214,7 euro už toną – 23 proc. mažiau nei 2014 metais, vien gruodį ji buvo 221,4 euro už toną – 3,1 proc. mažiau nei lapkritį bei 12 proc. mažiau nei 2014 metų gruodį.

Pernai iš viso supirkta 1,438 mln. tonų pieno – 0,2 proc. daugiau nei 2014 metais.

Europos Komisija pernai rugsėjį skyrė 12,63 mln. eurų Lietuvos pienininkams iš bendro 500 mln. eurų pagalbos paketo ES žemės ūkio sektoriui, o praėjusių metų pabaigoje iš šalies biudžeto pieno gamintojams buvo skirta dar 12,23 mln. eurų parama. Tuo metu kiaulių augintojams buvo skirta 400 tūkst. eurų ES paramos ir 400 tūkst. eurų biudžeto lėšų, kad būtų kompensuoti dėl supirkimo kainų skirtumo patirti nuostoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius