Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Premjeras: „Valstybė turi pasirūpinti, kad kuo daugiau vaikų gimtų tradicinėse šeimose“

Valstybė turi pasirūpinti, kad kuo daugiau vaikų Lietuvoje gimtų tradicinėse šeimose, sako premjeras Andrius Kubilius, komentuodamas daug diskusijų sukėlusį Šeimos pagrindų įstatymo projektą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot ministro pirmininko, tokiu įstatymu būtų parodyta, kad valstybė stengsis padėti šeimoms.

„Valstybės dėmesys šeimai, išsakytas tokiame įstatyme, gali duoti tokius pamatinius rėmus pasakant, kad valstybei ne tas pats, kaip klostosi šeimos reikalai, kad valstybė stengsis padėti šeimoms sudaryti galimybes šeimose auginti vaikus. Turime pasirūpinti, kad kiek galima daugiau vaikų gimtų tradicinėse, tikrai stipriose šeimose. Tuo ir pabandykime padėti“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Premjeras sakė nemanantis, kad priėmus šį teisės aktą, būtų per daug šeimai skirtų įstatymų.

„Mano manymu, iš tiesų to apibrėžimo ir paramos šeimai tikrai nėra per daug. (...) Tai tikrai nėra toks įstatymas, kuris turėtų supriešinti visuomenę – visi mes turėtume būti suinteresuoti, kad šeimos reikalams valstybė, Vyriausybė skirtų kiek galima daugiau dėmesio“, – teigė A.Kubilius.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) parengė Šeimos politikos pagrindų įstatymo projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti, kad šeima – tai sutuoktiniai su vaikais.

Opozicijoje esantys socialdemokratai tokią nuostatą kritikuoja ir sako besibaiminantys, kad gali nukentėti ne santuokoje gyvenantiems tėvams gimę vaikai.

Tuo metu SADM atkerta, kad siūlomas įstatymas nenustums į paribį ne santuokoje gyvenančių tėvų su vaikais, išsiskyrusių tėvų auginamų vaikų – šio įstatymo projekte pabrėžiama, kad valstybės ir savivaldybių institucijos, formuodamos šeimos politiką, turi užtikrinti kiekvieno žmogaus nediskriminavimą dėl jo šeiminės padėties.

Iki šiol įstatymuose šeimos sąvoka nėra apibrėžta – Konstitucija numato, jog santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu, šeima pripažįstama visuomenės ir valstybės pagrindu, tačiau nėra nurodoma, kokia ji.

Sąvoka „šeima“ pirmą kartą apibrėžta tik Seimo patvirtintoje Valstybinėje šeimos koncepcijoje, kurioje šeima laikoma tik santuokoje gyvenantys žmonės. Tačiau čia esama ir apibrėžimo nepilna šeima – kurioje „santuokai pasibaigus vaikai yra netekę vieno ar abiejų tėvų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius