Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 24

Gabiausi abiturientai egzaminų tvarką lygina su lenktynėmis ir mano, kad jų lygis kritęs

Trečiadienio rytą premjeras Saulius Skvernelis į Vyriausybę sukvietė ir apdovanojo gabiausius Lietuvos abiturientus. Visi jie iš valstybinių brandos egzaminų surinko po tris ir daugiau šimtukų.
Geriausių šių metų abiturientų apdovanojimų ceremonija
Geriausių šių metų abiturientų apdovanojimų ceremonija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šiemet valstybinius egzaminus laikė 30072 abiturientai. Iš jų 1923 gavo šimto balų įvertinimus.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis Vyriausybėje abiturientams dėkojo už intelektualinę investiciją į save ir linkėjo išlikti savimi. Jis akcentavo, kad kiekvienas abiturientas turi laisvą valią pasirinkti, kur stoti toliau, bet pabrėžė, kad Lietuvos aukštosios mokyklos jų tikrai laukia ir yra kokybiškos.

„Tai yra unikali galimybė patiems apsispręsti, nes tai bus jūsų kelias. Neleiskite, kad jį jums suformuotų kas nors kitas,“ – sakė premjeras.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Saulius Skvernelis linkėjo abiturientams sugrįžti, ne tik į Lietuvą, jei išvyks mokytis svetur, bet po kiek laiko – ir į Vyriausybę.

Premjeras linkėjo abiturientams išlikti savimi, neplaukti prieš srovę, ir kritiškai mąstyti. Jis padėkojo visiems abiturientus ruošiantiems mokytojams, mokinių tėvams dėkojo už vaikų palaikymą ir padrąsinimą.

Laikinasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius linkėjo, kad sėkmė, aplankiusi per brandos egzaminus, lydėtų ir visą likusį gyvenimą.

„Išsaugokite viską, kas yra svarbiausia – norą augti ir tobulėti. Nesvarbu, kurioje vietoje valstybė būtų, jos sėkmę lemia žmonės. Nebijokite turėti savo vizijų ir svajonių“, – sakė A.Monkevičius.

Ministras džiaugėsi, kad per 80 procentų šiemet mokyklas baigiančių jaunuolių pasirinko studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Abiturientai pokyčius jaučia

15min kalbinti gabiausi šalies abiturientai sakė, kad egzaminams ruoštis sekėsi lengvai, tačiau švietimo sistemai mokyklą baigiantys jaunuoliai kritikos negailėjo.

Abiturientė Marija, gavusi penkis šimtukus, džiaugėsi, kad nuoseklus darbas davė rezultatų.

„Nėra taip, kad per paskutinius metus viską išmoksti, bet sunkus ir nuoseklus darbas duoda rezultatų“, – sakė abiturientė.

Mergina tikino liksianti Lietuvoje ir jau pasirinko odontologijos specialybę, tačiau sako, kad švietimo sistema Lietuvoje dar tikrai turi kur tobulėti. „Egzaminai dabar yra kaip lenktynės, kas greičiau viską išmoks“, – kalbėjo ji.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Algirdas Monkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Algirdas Monkevičius

Abiturientės Miglė ir Skaistė abi gavo po tris šimtukus. Merginos pasirinko studijas svetur – netrukus keliaus į Didžiąją Britaniją. Jos pastebi, kad mokslų lygis Lietuvoje tikrai kritęs, nes spręsdamos ankstesnių metų egzaminų užduotis merginos bijojo, kad egzaminus pavyks išlaikyti sunkiai.

„Ruošiantis egzaminams ir sprendžiant 2002 metų užduotis, net baisu pasidarė, kad neišlaikysim. Bet lygis dabar tikrai kitoks“, – sakė abiturientės.

Mokyklas baigiantys Justas ir Arnas sakė, kad abu gavo po tris šimtukus, ir taip pat ruošiasi sparnus kelti į užsienį – abiturientai studijuos fiziką ir mechaninę inžineriją. Vaikinai sako, kad žinias šiek tiek gilino pas korepetitorius, bet pasitikėjo savo jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius