-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

Premjeras žada artimiausiu metu pateikti A.Gelūno kandidatūrą į kultūros ministrus

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad jau artimiausiu metu prezidentei pateiks Arūno Gelūno kandidatūrą į kultūros ministrus.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Artimiausiu metu bus pateiktas teikimas prezidentei. Prezidentė turi savo konstitucines ir įstatymines teises bei pareigas ir aš tikiu, kad artimiausiu metu naujasis kultūros ministras tikrai prisieks Seime“, – antradienį Lietuvos radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Praėjusią savaitę Tautos prisikėlimo partija (TPP) oficialiai paskelbė į kultūros ministrus vietoj Remigijaus Vilkaičio siūlanti Vilniaus dailės akademijos prorektorių A.Gelūną.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad priekaištų šiam kandidatui neturi ir jo kandidatūra, jei bus pateikta, „bus rimtai svarstoma“.

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti savo deleguotu kultūros ministru R.Vilkaičiu. Iš pradžių į šį postą pasiūlytas partijos vadovas A.Valinskas, bet D.Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.

Vėliau TPP pranešė į kultūros ministro pareigas siūlanti operos solistą Deividą Staponkų, tačiau ir jo kandidatūra paramos nesulaukė.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius