Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 22

Premjeras žada „atsakingai įvertinti“ aplinkos ir žemės ūkio ministrus, jei jų informacija prasilenks su tiesa

Premjeras Algirdas Butkevičius žada „atsakingai įvertinti“ aplinkos ir žemės ūkio ministrus – Kęstutį Trečioką bei Virginiją Baltraitienę – jei jų pateikta informacija po teisėsaugos tyrimų pasirodys buvusi melaginga.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Su prezidente kalbėjome, kad ministrams – tiek žemės ūko, tiek aplinkos – yra pateikti mano paklausimai, į kuriuos iš dalies atsakyta, dėl kokių priežasčių atsirado tokia politinė įtampa. Jie yra pateikę atsakymus, paaiškinimus davę ir laukiam galutinių tyrimų teisėsaugos institucijose. Laukiame Generalinės prokuratūros atsakymo dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžiose įstaigose vykdytų pirkimų ir gavęs atsakymą priimsiu politinius sprendimus“, – pirmadienį žurnalistams sakė premjeras.

„Siūlyčiau palaukti dar keletą dienų ir, jei ši informacija, kurią man buvo pateikę ministrai prasilenks su tiesa, tai jų darbas bus atsakingai iš mano pusės įvertintas“, – pridūrė A.Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš kelias savaites pareiškė, kad „Vyriausybės galimybės tęsti darbą iki kadencijos pabaigos taip pat tiesiogiai priklauso nuo galbūt neskaidriuose procesuose dalyvavusių asmenų gebėjimo prisiimti politinę atsakomybę“.

Šalies vadovė tai pareiškė reaguodama į teisėsaugos atliekamus kelis tyrimus, kuriuose figūruoja ar buvo apklausiami ir kai kurie Vyriausybės nariai.

Po pirmadienio rytą vykusio darbinio susitikimo su premjeru, prezidentės spaudos tarnyba apie jį išplatino lakonišką komentarą: „Premjeras informavo prezidentę, kaip tvarkosi su Vyriausybę užklupusiomis problemomis dėl įvairių neskaidrių procesų. Prezidentė pakartojo savo poziciją, kad politinė atsakomybė už Ministrų kabineto veiklą tenka ministrui pirmininkui.“ 

„Ši Vyriausybė dirba labai skaidriai, palyginti su kitomis Vyriausybėmis, tikriausia tokio atvejo nebuvo, kad kiekvienas nutarimas būtų labai aiškiai išanalizuotas ir suprantamas“, – pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Dėl kelių skirtingų teisėsaugos atliekamų tyrimų į apklausas kviesti keli Vyriausybės nariai – aplinkos ministras „tvarkietis“ K.Trečiokas, Druskininkų meras Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas. K.Trečiokas ir R.Malinauskas buvo apklausiami kaip specialieji liudytojai. Specialaus liudytojo statusas suteikiamas, kai teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pateikti. Liudytoju apklaustas ir pats Vyriausybės vadovas valdančiųjų socialdemokratų pirmininkas A.Butkevičius.

Šiuo atveju STT tiria galimą poveikį priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, kuris galėjo turėti reikšmės įteisinant nelegalias statybas vadinamojo Druskininkų Vijūnėlės „dvaro“ teritorijoje.

Prokurorai taip pat atlieka tyrimą dėl įtarimų, kad Žemės ūkio ministerijai pavaldi Rinkos reguliavimo agentūra galėjo per brangiai pirkti maisto produktus skurstantiesiems. Tarp brangiai pirktų produktų galėjo būti ir Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo Kėdainių konservų fabriko gaminiai. Žemės ūkio ministerijai, kuri įgyvendina agentūros savininko teises ir pareigas, vadovauja „darbietė“ V.Baltraitienė.

Prokuratūrai pradėjus tyrimą žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius atleistas iš pareigų savo noru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius