Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Premjeras žada, kad partijos vadovybė svarstys Druskininkų mero Ričardo Malinausko nusižengimus

Valdančiųjų socialdemokratų vadovas premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog partijos valdyba svarstys galimus Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimus Druskininkuose.
Juozas Olekas ir Ričardas Malinauskas
Juozas Olekas ir Ričardas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Druskininkuose leidžiami du nepriklausomi savaitraščiai  „Druskonis“ ir „Druskininkų naujienos“. Jų atstovai bei Žurnalistų sąjunga ne kartą skundėsi, kad pradėjusi leisti ir nemokamai dalinti savo savaitraštį „Mano Druskininkai“ kurorto savivaldybė iškreipia konkurenciją ir siekia monopolizuoti rinką.

Druskininkų savivaldybei vadovauja socialdemokratas meras Ričardas Malinauskas. Pastarasis jau kone metus sulaukia priekaištų dėl susidorojimo su kritikais – žiniasklaida ir priešingų politinių pažiūrų politikais

Šis leidinys buvo apskųstas Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, kuri skundą tenkino pripažindama Visuomenes informavimo įstatymo nuostatų pažeidimą.

„Artimiausiu metu mes tą sprendimą svarstysime ir net partijos valdybos lygyje ir mes tikrai neatsisakome, jei yra nustatyti kažkokie galimi pažeidimai, mes juos svarstome politiniame lygyje“, – trečiadienį sakė A.Butkevičius.

Druskininkų savivaldybei vadovauja socialdemokratas meras Ričardas Malinauskas. Pastarasis jau kone metus sulaukia priekaištų dėl susidorojimo su kritikais – žiniasklaida ir priešingų politinių pažiūrų politikais.

Merą dėl nedemokratinių valdymo metodų kritikuojantys Druskininkų žurnalistai ir visuomenės veikėjai trečiadienį spaudos konferencijoje teigė susiduriantys su šmeižtu, persekiojimu, anoniminiais skundais ir teigė norintys atkreipti šalies valdžios dėmesį į tokią situaciją.

Savaitraščio „Druskininkų naujienos“ redaktoriaus Romo Sadausko-Kvietkevičiaus nuomone, kurorte „kuriamas totalitarizmas“.

„Psichologinis, ekononominis, politinis ir teisinis persekiojimas“, – taip Druskininkų valdžios veiksmus apibūdino V.Semeška

R.Malinausko į teismą už šmeižtą ir įžeidimą paduotas redaktorius sakė, jog šiuo metu byloje vyksta taikymosi procesas.

Druskininkų valdžios persekiojimu skundėsi ją vietos žiniasklaidoje straipsniais kritikuojantis ekonomistas Vilius Semeška, priklausantis konservatorių partijai.

Jis teigė, kad savivaldybės tarnautojai ėmė domėtis jo asmeniniu gyvenimu, pajamomis ir rašyti prieš jį nukreiptus straipsnius kone kiekviename mokesčių mokėtojų lėšomis savivaldybės leidžiamo savaitraščio „Mano Druskininkai“ numeryje.

V.Semeška taip pat teigė buvęs apklaustas specialiųjų tarnybų ir kėlė klausimą, ar jos nenaudojamos susidorojimui.

„Psichologinis, ekononominis, politinis ir teisinis persekiojimas“, – taip Druskininkų valdžios veiksmus apibūdino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius