-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 27

Premjeras: žydų tautos tragedija negali ir neturi būti užmiršta – tai pareiga ir atsakomybė

Žydų tautos tragedija negali bei neturi būti užmiršta, sako premjeras Saulius Skvernelis. Pasak jo, to siekti – visų pareiga ir atsakomybė.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Neįmanoma žodžiais išsakyti nacių įvykdytos žydų tautos tragedijos mastų. Tai žmonijos istorijos gėda, kurios neturime pamiršti. Tai istorinė pamoka ateičiai. (...) Turime jausti atsakomybės naštą ir užkirsti visus kelius galimoms antisemitizmo apraiškoms“, – Tarptautinė holokausto aukų atminimo dienos proga pareiškė S.Skvernelis.

Premjeras tikisi, kad prieš pora dienų pasiektas sutarimas dėl vieningo antisemitizmo apibrėžimo taikymo padės kovoti su galimomis šio negatyvaus reiškinio apraiškomis.

Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime pažymima, kad sausio 25 dieną Vyriausybė pritarė antisemitizmo apibrėžčiai, kurią Bukarešte 2016 metais vykusioje sesijoje priėmė Tarptautinis Holokausto atminties aljansas. Visoms valstybės institucijoms siūloma atsižvelgti į šią apibrėžtį savo veikloje.

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2005 metų lapkričio 1 dienos rezoliucija paskelbė sausio 27-ąją kasmetine Tarptautine holokausto aukų atminimo diena. Šioje rezoliucijoje atmetamas holokausto neigimas, smerkiama diskriminacija ir prievarta religiniu ar etniniu pagrindu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius