-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerė: esame pasiruošę padėti Ukrainai siekiant narystės ES

Lietuva padės Ukrainai derintis dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) ir siekti tam būtinų reformų, sako su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu trečiadienį susitikusi premjerė Ingrida Šimonytė.
Laimos Penek/LRV nuotr.
Laimos Penek/LRV nuotr.

Susitikimo metu aptarta Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos eiga, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

„Esame pasiruošę su Ukraina dalytis Lietuvos patirtimi derybose dėl narystės ES, toliau padėti stiprinant administracinius pajėgumus ir įgyvendinant reformas, kartu identifikuoti galimus iššūkius ir padėti juos spręsti, nes jūsų sėkmė bus ir mūsų, o taip pat ir bendro Europos projekto sėkme“, – pranešime teigia I. Šimonytė.

Jos ir V. Zelenskio susitikime taip pat dalyvavo Ukrainos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai Dmytro Kuleba ir Gabrielius Landsbergis, aptarta karo eiga ir situacija fronte, sankcijos Rusijai ir jos agresiją remiančiai Baltarusijai, įšaldyto Rusijos turto panaudojimo Ukrainos atstatymui klausimai, taip pat – tarptautinė atsakomybė už agresijos nusikaltimus.

VIDEO: Lucasas: Rusijoje yra didelių bėdų – reikalai gali greitai pasikeisti

I. Šimonytė teigia, kad Lietuva ir toliau rems Ukrainą siekiant susigrąžinti okupuotas teritorijas.

„Ukraina turi ir gali laimėti – ir ji laimės. Lietuva darys viską, kas mūsų galioje, kad jūsų šalis kuo greičiau apgintų savo laisvę ir suverenitetą bei susigrąžintų kiekvieną kvadratinį metrą agresoriaus neteisėtai okupuotos ar aneksuotos Ukrainos teritorijos. Tik Ukrainos pergalė gali užtikrinti teisingą ir tvarią taiką mūsų bendruose namuose, Europoje“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Anot Vyriausybės pranešimo, Lietuva ir toliau sieks maksimaliai atsiliepti būtiniausius Ukrainos karinius, humanitarinius, ekonominius, civilinės infrastruktūros atstatymo ir kitus poreikius ir ragins tai daryti ir sąjungininkus, pridūrė Vyriausybės vadovė.

I. Šimonytė taip pat teigė, kad Lietuva niekuomet nepritars bandymams spausti Ukrainą derėtis su agresore Rusija jos primetamomis sąlygomis.

VIDEO: Lucasas: Europai metas pabusti – mažiau nei už metų JAV prezidentu gali tapti D.Trumpas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius