Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 04 /10:39

Šalies vadovai pasveikino JAV Nepriklausomybės dienos proga

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sekmadienį pasveikino Nepriklausomybės dieną švenčiančias Jungtinės Amerikos Valstijas.
JAV Nepriklausomybės dienos minėjimo šventė
JAV Nepriklausomybės dienos minėjimo šventė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sveikinime šalies vadovas dėkojo JAV prezidentui Joe Bidenui už dėmesį Lietuvos saugumui bei pabrėžė, kad JAV karių buvimas Lietuvoje yra stipriausias grėsmių atgrasymo veiksnys.

„Lietuvai nepaprastai svarbus JAV vaidmuo, užtikrinant saugumą Baltijos regione. Esu tikras, kad bendras mūsų nedalomam saugumui kylančių grėsmių vertinimas atves prie abiem šalims naudingų sprendimų, padėsiančių sustiprinti JAV karinį buvimą Lietuvoje ir Baltijos regione“, – sakė G. Nausėda.

Anot Ingridos Šimonytės, Lietuvą ir JAV sieja bendri asmens laisvės, žmogaus teisių, lygybės, teisinės valstybės ir taisyklėmis paremtos tarptautinės tvarkos idealai ir principai.

„Mūsų tautos jaučiasi stipriausiai, kai šios bendros vertybės užtikrinamos ne tik mūsų pačių, bet ir kaimyninėse šalyse bei visame pasaulyje“, – sveikinime sakė I. Šimonytė.

„Todėl Lietuva yra pasirengusi toliau bendradarbiauti su JAV siekiant didesnės laisvės ir demokratijos rytinės ES kaimynystės šalyse ir visame pasaulyje“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Laiške, adresuotame JAV viceprezidentei Kamalai Harris, I.Šimonytė taip pat išreiškė viltį dėl susitikimo, kuriame bus galima aptarti mūsų šalims svarbius klausimus.

Tuo metu V.Čmilytė-Nielsen sveikinime atkreipė dėmesį į visapusiškus Lietuvos ir JAV santykius, draugiškus ryšius kartu plėtojant verslo, švietimo, kultūros, mokslo, inovacijų iniciatyvas.

„Bendros demokratinės vertybės lemia, kad mūsų požiūris sprendžiant politinius, ekonominius, gynybos, energetikos, istorinės atminties ir daugelį kitų tarptautinės darbotvarkės klausimų sutampa“, – sveikinime sakė Seimo pirmininkė.

JAV sekmadienį mini 245-ąsias šalies Nepriklausomybės dienos metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius