-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 04

Premjerės komandoje – nauji patarėjai G.Vaščenkaitė, Ž.Gudlevičienė, J.Survila, G.Žaidytė

Ministrės Pirmininkės komandą papildė nauji nariai. Kanclerės pirmuoju pavaduotoju paskirtas Paulius Lukauskas, patarėjai Galina Vaščenkaitė, Živilė Gudlevičienė, Jonas Survila, Gabrielė Žaidytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo pirmadienio Vyriausybės kanclerės pirmuoju pavaduotoju paskirtas Paulius Lukauskas, anksčiau vadovavęs viešajai įstaigai „Versli Lietuva“, dirbęs derybų konsultantu, vadybininku, buvęs visuomeninės organizacijos „Global Lithuanian Leaders“ valdybos nariu.

Ministrės Pirmininkės I.Šimonytės patarėja užsienio politikos ir Rytų partnerystės klausimams pradeda dirbti Galina Vaščenkaitė. Pastaruoju metu ji buvo politikos ir ekonomikos patarėja Norvegijos Karalystės ambasadoje Vilniuje, yra dirbusi projektų vadove įvairiose institucijose, turi diplomatinio ir žurnalistinio darbo patirties.

Nuo sausio 4 d. į Ministrės Pirmininkės patarėjo pareigas paskirta medicinos mokslų daktarė Živilė Gudlevičienė. Ji kuruos sveikatos apsaugos klausimus. Pastaruoju metu ši vyriausioji mokslo darbuotoja vadovavo Nacionalinio vėžio instituto Biobankui.

Ž.Gudlevičienė yra sukaupusi didelę patirtį dirbdama tiek įvairių lygių valstybės, tiek privačiose medicinos įstaigose, dalyvavo sveikatos apsaugos tyrimuose šalies ir tarptautiniu mastu.

Ministrės Pirmininkės patarėjas Jonas Survila bus atsakingas už ryšius Seimu, patars politikos klausimais. Jis yra sukaupęs politinio darbo patirties dirbdamas Europos Parlamente Gabrieliaus Landsbergio komandoje, taip pat dirbo premjero Andriaus Kubiliaus politikos patarėju, buvo TS-LKD vyriausiasis politikos patarėjas. J.Survila savo patirtimi yra dalijęsis tarptautiniuose forumuose ir seminaruose politikos, kampanijų, strateginės komunikacijos temomis.

Artimiausiu metu Ministrės Pirmininkės patarėjos kultūros klausimams pareigas pradės eiti Gabrielė Žaidytė. Iki šiol ji dirbo Vilniaus kolegijos, Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dėstytoja, yra Lietuvos kultūros tarybos ekspertė.

G.Žaidytė yra dirbusi kultūros atašė Ukrainoje, Sakartvele, Vokietijoje; Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje buvo atsakinga už tarptautinius ryšius. Ji yra buvusi UNESCO kultūros politikos ekspertė, dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose kultūros projektuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius