-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 06

Premjerės pareiškimas: „Sputnik V“ vakcinos siūlymas yra naujasis hibridinis V.Putino ginklas

Penktadienį patvirtinusi, kad Lietuva nepirks rusiškos „Sputnik V“ vakcinos, Ingrida Šimonytė socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad vakcinos siūlymas pasauliui – dar vienas Rusijos prezidento Vladimiro Putino hibridinis ginklas, skirtas skaldyti ir valdyti.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anglų kalba parašytoje trumpoje žinutėje premjerė pažėrė kritikos Rusijos vadovui. „Sakoma, kad „Sputnik V“ yra gera, bet V. Putinas nenori jos naudoti savo žmonių gydymui – jis siūlo ją pasauliui kaip dar vieną hibridinį ginklą, skirtą skaldyti ir valdyti. Tai nėra nei naujiena, nei naudinga žmonijai“, – teigė politikė.

Vyriausybės vadovė penktadienį patvirtino, kad Lietuva šios vakcinos nepirks. „Šita vakcina nėra registruota jokioje Europos Sąjungos šalyje ir EMA (Europos vaistų agentūra – 15min) tikrai nėra jos vertinusi“, – per nuotolinę spaudos konferenciją pažymėjo I.Šimonytė.

Paklausta, ar tokiu atveju Lietuva pirks „Sputnik V“ vakciną, I.Šimonytė atsakė:

„Atsiprašau, bet negaliu vadovautis prielaidomis, todėl kad EMA sprendžia dėl to, kokia vakcina turi būti patvirtinta, ne ponas J.Borellis.“

Šis komentaras buvo reakciją į penktadienį Maskvoje vykusį Europos Sąjungos diplomatijos vadovo Josepo Borellio ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimą. Pastarojo metu, ES diplomatijos vadovas išreiškė viltį, kad Rusijoje sukurta vakcina nuo COVID-19 artimiausiu laiku bus naudojama visoje 27 valstybių narių Bendrijoje, o Europos vaistų agentūra patvirtins jos efektyvumą.

„Daugiau komentarų šia tema, negu, kad pasakiau, nebus, nes tikrai „Sputnik V“ nėra ta vakcina, kurią mes esame įtraukę į savo vakcinavimo portfelį“, – penktadienio konferencijoje pridūrė ministrė I. Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius