Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 24

Trečiadienį bus sprendžiama, ar įvesti lokalius karantinus

Per praėjusią parą Lietuvoje nustačius 768 naujus COVID-19 atvejus, premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė teigia, kad daugėjant užsikrėtimų, Vyriausybė trečiadienį ketina svarstyti lokalaus karantino įvedimą, rašo portalas lrt.lt.
Pavasarinė šiluma Vilniuje
Karantinas Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip LRT RADIJUI sakė Ingridos Šimonytės patarėja, taip pat svarbu užtikrinti geresnę izoliacijoje esančių žmonių kontrolę.

„Iš tiesų, visuomenė yra pavargusi ir vėl galvoti apie griežtą karantiną, yra, sakykime, šiek tiek rizikinga. Labiausiai tikėtinas vietinis karantinas, būtent izoliuojant ir atsekant kontaktus. Trūksta dar ir izoliacijos kontrolės, kaip asmenys laikosi izoliacijos, dar yra svarstomos ir kitos priemonės“, – LRT RADIJUI sakė premjerės patarėja ir pridūrė, kad siekiant gerinti atvejų atsekimą, taip pat bus svarstoma galimybė į šį procesą įtraukti policijos pareigūnus.

15min primena, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 768 nauji koronaviruso atvejai. Mirė dar 9 žmonės.

Trečiadienį Vyriausybė paskelbė, kad Lietuvos regionai, kuriuose vyrauja vadinamojo britiškojo (B.1.1.7) viruso atmaina, pirmauja ir pagal susirgimų, ir pagal hospitalizacijos atvejų skaičių šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius