Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Premjero Andriaus Kubiliaus neįtikina vieši „Vilniaus energijos“ pasiaiškinimai dėl išaugusių šilumos kainų Vilniuje

Vakar „Vilniaus energija“, iš Energetikos ministerijos gavusi užklausą dėl ženkliai – apie 17 proc. – išaugusio vilniečių suvartotos šilumos kiekio, pateikė informaciją apie lapkritį Vilniuje vyravusią žemesnę oro temperatūrą, tačiau pamiršo ją palyginti su temperatūra kituose miestuose.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministras pirmininkas A.Kubilius tokius šilumininkų viešus pasiaiškinimus vadina neįtikinamais ir reikalauja skubaus priežiūrą atliekančių institucijų tyrimo bei atsakymo į klausimą – kodėl Vilniuje taip išaugo sąskaitos už šilumos suvartojimą.

„Bandoma paaiškinti, kad puse laipsnio ar vienu laipsniu Vilniuje temperatūra šiais metais buvo mažesnė negu praėjusiais metais. Tai tikrai neįtikina, ypač kai matai, kad Kaune, kaip rodo duomenys, temperatūra buvo panaši kaip Vilniuje, tačiau jei Vilniuje šilumos suvartojimas padidėjo apie 15 proc., tai Kaune sumažėjo beveik 5 proc.“, – teigia ministras pirmininkas A.Kubilius.

„Čia yra klausimas atitinkamoms tarnyboms – ir Konkurencijos tarnybai, ir vartotojų teisių priežiūros institucijai, ir įvairioms institucijoms, užsiimančioms energetikos priežiūra. Tai tikrai tas klausimas, į kurį nedelsiant turi būti rasti atsakymai. Visų pirma savivaldybės turi tinkamai prižiūrėti jų teritorijoje veikiančius šilumos ūkius“, – sako premjeras.

„Vilniaus energijos“ teigimu, 2010 metų lapkričio mėnesio vidutinė temperatūra Vilniuje buvo +4 °C, o 2011 m. lapkritį ji buvo žemesnė ir siekė +3 °C, todėl šilumos suvartojimas vilniečiams šiemet išaugo. Toks paaiškinimas nėra įtikinamas, kadangi Kaune lapkričio mėnesio temperatūra taip pat buvo žemesnė nei praėjusiais metais, tačiau miestas šilumos suvartojo 4 proc. mažiau.

Meteorologų duomenimis, Vilniuje šiais metais vidutinė lapkričio mėnesio temperatūra buvo 0,8 laipsnio žemesnė nei pernai. Kaune šiemet buvo 0,5 laipsnio šalčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius