-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 25

Premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas savo skambučiais šiurpina net ministrą

Premjero Andriaus Kubiliaus patarėjų skambučiai ar veiksmai liudija, kas yra tikrieji valstybės šeimininkai. Šokdindami įmonių finansininkus ir vadovus jie ėmė šiurpinti net ministrus.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ vyriausioji finansininkė prieš kelias dienas sulaukė netikėto skambučio iš Vyriausybės. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Skambina premjero patarėjas. Surinkite į biudžetą 250 milijonų. Grynaisiais ar dividendais – kaip norite. Tačiau pinigai turi būti“, – maždaug taip premjero patarėjas Mykolas Majauskas paragino valstybės bendrovę labiau prisidėti prie biudžeto.

„Lietuvos geležinkeliai“ kasmet šalies biudžetą papildo apie 300 mln. litų. Jei gali tiek, vadinasi, įstengs pridurti ir dar 250 milijonų. Matyt, tokia patarėjo logika.

„Galiu vertinti tiktai blaivius tikslus. M.Majauskas – jaunas žmogus. Jei jis nori mokytis, pasitarti, tada gerai.

Bet kai skambina su tokiais reikalavimais, tai sunku komentuoti”, – „Lietuvos rytui” teigė „Lietuvos geležinkelių” vadovas Stasys Dailydka.

M.Majausko skambutis į „Lietuvos geležinkelius” pribloškė ir susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį, kuriam pavaldi ši bendrovė.

„Per dvejus metus, kai esu ministras, ir per dešimt darbo Seime metų pirmą kartą susiduriu su tokiu atveju. Mums visiems rūpi, kad valstybės įmonės įmokėtų daugiau pajamų į biudžetą. Tačiau ne patarėjų skambučiais finansininkams tai skatinama“, – kalbėjo valdančiojo Liberalų sąjūdžio vadovas.

Ministras įsitikinęs, kad yra tinkamesnių būdų pasiekti bendrą tikslą – kalbantis Vyriausybėje su „Lietuvos geležinkelių” vadovybe, susitinkant prie apskritojo stalo, o ne skambinant įmonių finansininkams.

Tačiau M.Majauskas nemato nieko bloga, kad paskambino į „Lietuvos geležinkelius“.

Jis bendrauja ir su valstybės įmonių vadovais bei vyriausiaisiais finansininkais. Premjero patarėjas mano, kad „Lietuvos geležinkeliai” biudžetą galėtų paremti ir grynaisiais – sumažindami įstatinį kapitalą.

„Teorinę galimybę Akcinių bendrovių įstatymas numato. Tačiau kaip į tai pažiūrėtų bankai, suteikę paskolų projektams? Reikėtų jų leidimo. Be to, mano manymu, tai būtų žalinga visai bendrovei”, – sakė S.Dailydka.

E.Masiulio teigimu, net jeigu būtų sumažintas kapitalas, nereiškia, kad atsirastų lėšų: „Bendrovė būtų priversta skolintis savo įnašui.  O tai atsilieptų visiems projektams, pavyzdžiui, europinės vėžės „Rail Baltica“ statybai.“

M.Majauskas nepatenkintas ir energetikos įmonių indėliu į biudžetą – esą jų mokami dividendai nepakankami.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, premjero patarėjas valstybės energetikos bendrovių vadovus buvo išsikvietęs į Vyriausybę pasiaiškinti ir pareikalauti didesnio įnašo į biudžetą.

Tai M.Majauskas padarė perlipęs per energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, kuris apie tokį pokalbį sužinojo tik vėliau.

Energetikai teisinosi, kad tarifai ir pelnas Lietuvoje yra reguliuojami, tačiau patarėjo tai neįtikino.

Juodi debesys jau tvenkiasi virš „Lietuvos energijos“ vadovo Aloyzo Koryznos galvos, rašo „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius