Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 03

Premjero patarėjas kritikuoja tyrimą dėl Romualdo Boreikos nutraukusius prokurorus

Premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas sukritikavo prokurorus, nutraukusius ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Romualdo Boreikos turto.
Romualdas Boreika su žmona, buvusia Seimo nare Violeta Boreikiene
Romualdas Boreika su žmona, buvusia Seimo nare Violeta Boreikiene / „Scanpix“ nuotr.

LNK Žinios ketvirtadienį pranešė, kad R.Boreikos milijonais domėjęsi prokurorai tyrimą nutraukė taip ir neišsiaiškinę, kaip jo šeimai pavyko pralobti.

Dar pernai balandžio mėnesį premjero reikalavimu prokurorai ėmė narplioti R.Boreikos mokesčių deklaracijas ir aiškintis jo žmonos prekybą nekilnojamuoju turtu. Abejonių kėlė ir tai, kad R.Boreika pats savo turto deklaracijas įslaptino.

Paaiškėjo, kad R.Boreikos šeimos turtas parduotas septyniskart brangiau nei pirktas, o tai sukėlė įtarimų, kad taip galėjo būti legalizuotos neteisėtos pajamos.

„Šis ikiteisminis tyrimas šiuo metu nutrauktas vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu, nenustačius jo veiksmuose kokių nors nusikaltimų požymių“ – sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas.

Po tokių atsakymų tyrimą inicijavusio premjero komanda suabejojo prokuroro kompetencija.

„Tas pats prokuroras S. Verseckas tiria ir „flyLAL“ bylą, kur, mano duomenimis, yra labai mažai surinkta įrodymų. Gerbiamas Verseckas tyrė ir vadinamąją afganistaniečių bylą, kur buvo išgrobta 1,2mln. litų, ten irgi kažkokių didelių įrodymų nesurinkta“, – LNK sakė premjero patarėjas Gintaras Kalinauskas.

„Labai keista, kad vienas ir tas pats prokuroras tiria tokias svarbias ir reikšmingas bylas, neminiu Darbo partijos bylos, kur irgi tas pats prokuroras. Nenoriu pasakyt, kažkokių tiesmukiškų vertinimų, bet manau, tokiam vienam prokurorui tokios bylos per didelis krūvis“, – pridūrė patarėjas.

Anot LNK Žinių, premjeras prokurorus spaudžia toliau aiškintis, kaip R.Boreika praturtėjo. A.Kubilius kreipėsi į generalinį prokurorą, kad šis pradėtų tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo – esą Boreikienė deklaravo, kad turtai įgyti iš 400 tūkstančių litų skolintų pinigų. Tačiau jos nurodyti skolintojai mokesčių inspekcijai neigė ką nors R.Boreikos sutuoktinei skolinę.

„Visi patvirtino, kad jie niekam jokių pinigų neskolino, ir kad pirmą kartą apie tai girdi. Keisčiausia tai, kad tie visi skolintojai buvę vieno UAB'o, kuris priklausė Boreikienei, darbuotojai. Tai ji turėdama jų duomenis galbūt sudarinėjo fiktyvias sutartis“, – kalbėjo G.Kalinauskas.

Iki šiol R.Boreikos veiklą tyrusio ir nieko neradusio prokuroro darbą vertins jo vadovai – Generalinėje prokuratūroje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl S.Versecko darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius