Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 17

Premjerui nepavyko perkalbėti A.Čapliko, ieškoma naujo ministro (atnaujinta 13.25 val.)

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pranešė, jog jam nepavyko perkalbėti atsistatydinti nusprendusio sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko.
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas trečiadienį viešėjo Klaipėdoje.
Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas / J.Andriejauskaitės nuotr.

Tai premjeras pranešė po trumpo pokalbio su A.Čapliku. „Įstatymas numato galimybę gavus ministro pareiškimą per 5 dienas ministrą bandyti įtikinti pakeisti nuomonę. Turiu su tam tikru apgailestavimu pranešti, kad įtikinti ministro man nepavyko“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

A.Čaplikas atsistatydinimo pareiškimą premjerui įteikė praėjusį trečiadienį.

Buvo sunku parašyti pareiškimą. O parašius pareiškimą lieka tik laukti tolesnių veiksmų, – sakė A.Čaplikas.Premjeras užsiminė, kad naujo ministro bus ieškoma „dabartinės koalicijos rėmuose“, šį postą turėtų išlaikyti Liberalų ir centro sąjunga (LiCS).

„Koalicijoje šis postas priklauso LiCS frakcijai, tarsimės su jų vadovybe ir partijos vadovybe dėl to, kas gali šį darbą toliau tęsti. Viena sąlyga, kurią labai aiškiai ne vieną kartą esu įvardijęs, kad reforma privalo toliau būti intensyviai tęsiama. Visa sistema, kuri pagal daugelį korupcijos tyrimų yra viena iš labiausiai pažeistų korupcijos problemų, turi būti išvalyta. Pagal tokius kriterijus ir rinksimės naują būsimąjį ministrą“, – teigė A.Kubilius.

A.Čaplikas po pokalbio su premjeru buvo nekalbus. „Sprendimo nekeičiau. Buvo sunku parašyti pareiškimą. O parašius pareiškimą lieka tik laukti tolesnių veiksmų“, – sakė jis ir pridūrė kol kas liksiąs eilinis Seimo narys, apie kitus postus nesvarstantis.

Koalicija gali būti plečiama

Premjero teigimu, trečiadienį ryte vykusiame valdančiosios koalicijos partnerių susitikime sutarta „ieškoti susitarimo su kitomis parlamentinėmis grupėmis dėl galimo koalicijos stiprinimo“.

Anot jo, taip nutarta dėl to, kad iš Krikščionių partijos frakcijos vis dar nebuvo gautas aiškus atsakymas, ar ši remia Vyriausybės programą, ar pritaria iki šiol vykdytai ekonominei, finansinei bei socialinei politikai ir ar yra pasiruošusi tokios politikos tęstinumui.

„Jie tokio atsakymo kol kas nedavė. Mes manome, galbūt kitos Seime esančios frakcijos ar grupės būtų pasiruošusios į šiuos klausimus atsakyti greičiau“, – teigė premjeras. A.Kubilius neatsakė, su kokiomis dar frakcijomis galėtų būti deramasi dėl prisijungimo prie koalicijos.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis žurnalistams teigė, kad nei pokalbiai, nei derybos su jokiomis kitomis frakcijomis kol kas nėra pradėti: „Tai yra galimybė, nereiškia, kad kažkokios derybos yra prasidėjusios.“ Jis neatmetė, kad reikalui esant jo partijos frakcija galėtų dalytis jai priklausančiais ministrų postais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius