Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

Diplomatinis skandalas Londone – tik vienas: kodėl darbu nepatenkinti URM darbuotojai?

Lietuvos diplomatinę tarnybą neseniai supurtė ambasadoriui Jungtinėje Karalystėje viešai mesti kaltinimai dėl esą nederamo elgesio su darbuotojais. Opozicijos politikų nuomone, ne mažiau svarbi tema yra Užsienio reikalų ministerijos (URM) darbuotojų nepasitenkinimas darbu, atskleistas kitos ministerijos – Vidaus reikalų – atliktoje apklausoje, kurią iš pradžių, anot žiniasklaidos, bandyta „nušešėliuoti“.
Gabrielius Landsbergis, Jonas Survila
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Prieš kurį laiką naujienų portalas Alfa publikavo straipsnį, kad praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos (VRM) atlikto Vyriausybinio sektoriaus darbuotojų motyvacijos ir pasitenkinimo darbu tyrimo rezultatai atspindi itin prastą situaciją URM.

Susipažinti su tyrimo rezultatais Alfa žurnalistams pavyko ne iškart – kaip nurodoma publikacijoje, juos iš ministerijų pavyko gauti tik po atkaklaus susirašinėjimo ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos išaiškinimo, kad tokią informaciją teikti privalu.

Pasirodžius šiai informacijai opoziciniai socialdemokratai pareikalavo, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paviešintų visą 2022 metų tyrimą, kuriame esą buvo nustatytas URM darbuotojų nepasitenkinimas blogu mikroklimatu darbe bei paties ministro ir ministerijos kanclerės Ingos Černiuk vadybiniais gebėjimais.

15min detaliau pažvelgė į URM darbuotojų apklausos rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius