Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

Prestižinėse lenktynėse Lietuvai atstovaus 2 Klaipėdos universiteto laivai

Kitų metų birželį Klaipėdoje startuojančiose prestižinėse burlaivių lenktynėse „The Tall Ships Races 2021“ uostamiesčio ir Lietuvos garbę gins net 2 Klaipėdos universiteto laivai – didžiausias plaukiojantis šalies burlaivis „Brabander“ ir mokomoji jūrinė jachta „Odisėja“.
Škuna „Brabander“ baigia 78 dienas trukusią ekspediciją.
Škuna „Brabander“ baigia 78 dienas trukusią ekspediciją. / KU nuotr.

Lenktynių organizatoriai jau patvirtino jų paraiškas. Kitų lenktynėms registruotų laivų iš Lietuvos dalyvių sąraše kol kas nėra. „Mums garbė atstovauti Lietuvai – jūrinei valstybei tokio masto tarptautiniame renginyje. Didžiuojamės, kad gausų laivyną iš įvairių pasaulio valstybių sutraukiančių lenktynių panoramoje plevėsuos ir Lietuvos, ir Klaipėdos universiteto simboliai“, – sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“ kitų metų birželio 30-ąją su visa flotile startuos Lietuvos uostamiestyje ir plauks pirmąjį lenktyninį etapą iki Turku (Suomija), iš čia – į Taliną (Estija). Nuo Estijos sostinės iki Mariehamno (Alandų salos) drieksis antrasis lenktyninis burlaivio „Brabander“ etapas. Šį etapą planuoja įveikti ir Universitetui priklausanti mokomoji jūrinė jachta „Odisėja“ su komanda.

KU nuotr./Klaipėdos universiteto „Odisėja“
KU nuotr./Klaipėdos universiteto „Odisėja“

Jeigu burlaivis „Brabander“ yra patyręs prestižinių lenktynių „The Tall Ships Races“ dalyvis, lenktyniavęs ir Baltijos, ir Šiaurės jūrose, tai jachta „Odisėja“ šį iššūkį priima pirmą kartą. Lenktyninis maršrutas jachtai parinktas neatsitiktinai – galutinis šio etapo taškas Mariehamno uostas Alandų salose ir jame veikiantis

Taikomųjų mokslų universitetas (Åland University of Applied Sciences), su kuriuo Klaipėdos Alma Mater sieja bendradarbiavimo ryšiai. Tad dviejų Klaipėdos universiteto laivų viešnagės programa Mariehamne bus papildyta susitikimais su akademinės bendruomenės atstovais.

„The Tall Ships Races“ išskirtinumas – didelis dėmesys jaunosios buriuotojų kartos edukacijai. Visi lenktynių dalyviai, norintys įsilieti į šią bendruomenę, privalo paisyti sąlygos, kad pusę laivo komandos sudarytų jauni, buriavimo dar tik besimokantys žmonės. Klaipėdos universitetas planuoja rengti jaunųjų jūrininkų-praktikantų atrankas bei kviesti jose dalyvauti Klaipėdos kadetų, Aukštosios jūreivystės mokyklos buriavimo entuziastus, verslo atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius